Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 11. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A fiatalok életkezdési támogatásával összefüggő igazolásokról

A fiatalok életkezdési támogatásával összefüggő igazolásokról

A Nemzetgazdasági Minisztérium rendelet tervezete a fiatalok életkezdési támogatásával összefüggő igazolásokról és adatszolgáltatásokról közigazgatási egyeztetésen. A tervezet 2013. július 22-ig véleményezhető a peter.honyek@ngm.gov.hu elektronikus elérhetőségen.

NGM rendelet tervezete a fiatalok életkezdési támogatásával összefüggő igazolásokról és adatszolgáltatásokról letölthető a kormany.hu weblapról.

Tájékoztató:
Az igazolást a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló 2005. évi CLXXIV. törvény 6. § (4) bekezdésének b) pontja szerinti jogosultság érvényesítéséhez kell kiállítani, az abban foglalt adatok kizárólag az állami támogatás nyilvántartásával, folyósításával, kezelésével összefüggésben használhatók fel.

Ha a gyermek a naptári évben legalább egy napig rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre volt jogosult, ezen igazolás alapján emelt összegű állami támogatás illeti meg. A támogatás összege az adott évben a Start-számlára befizetett összeg 20 százaléka, legfeljebb 12 ezer forint. (Amennyiben a gyermek a naptári évben rendszeres gyermekvédelmi támogatásra nem volt jogosult, a Start-számlára történő befizetés 10 százalékának megfelelő, de legfeljebb 6000 forint támogatás illeti meg.)

A támogatást a Start-számla vezetője ezen igazolás alapján igényli a Magyar Államkincstártól, illetve amennyiben a Start-számlát a Magyar Államkincstár vezeti, akkor a támogatást a kincstár az igazolás alapján írja jóvá a számlán.

A tervezet 2013. július 22-ig véleményezhető a peter.honyek@ngm.gov.hu elektronikus elérhetőségen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.