Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Július 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A férfiak is lehetnek mellrákosak

A férfiak is lehetnek mellrákosak

Bár ritkán, de előfordulhat, hogy férfiakat diagnosztizálnak mellrákkal, s jellemzően már a betegség előrehaladott, késői stádiumában. Elvileg életkortól függetlenül, bármikor előfordulhat, de leggyakrabban a 60-70 éves korosztályt érinti - írja a Health Day.

Mivel a férfiak nem gondolják, hogy ki vannak téve a betegség kockázatának, ezért rendszerint későbbi, előrehaladottabb stádiumban diagnosztizálják őket, mint a nőket.

Csak azért azonban, mert a férfiaknak kisebb melleik vannak még alakulhatnak ki bennünk csomók, a gond az, hogyha észreveszik, akkor sem gondolják, hogy daganatról lehet szó. Ezzel szemben, hogyha egy nő csomót érez a mellében, azonnal a legrosszabbra gondol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.