Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 28. 15:42, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu

A Facebook kinyírja a mobilszolgáltatókat?

A Facebook kinyírja a mobilszolgáltatókat?

Az új alkalmazás ingyenessé teszi a telefonálást.

Az USA-ban és Kanadában már hónapok óta ingyen mobilozhatnak a Facebook-felhasználók, most pedig az öreg kontinensen, első körben az Egyesült Királyságban is bemutatkozik az újdonság.

A dollármilliárdos Mark Zuckerberg cége január 4-én indította el az ingyenes mobiltelefonálási lehetőséget, először Kanadában, majd néhány héttel később az USA-ban. Az új szoftver a Messenger alkalmazás keretein belül működik, és a használat alapfeltétele, hogy okostelefonnal és internet-kapcsolattal rendelkezzünk. A Facebook-telefon rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert, és hamarosan egész Európában, így hazánkban is elterjedhet a rendszer.

Adja magát a kérdés, hogy ez a felhasználók számára zseniális újítás milyen módon változtatja meg a piacot? A mobilszolgáltatók válságmenedzserei gyaníthatóan január óta azon agyalnak, miként tartsák meg előfizetőiket és profitjukat. Hiszen az ingyenes telefonálási lehetőséggel nem könnyű felvenni a versenyt, de ne feledjük, hogy internetkapcsolatra mindenképp szükség van, így könnyen előfordulhat, hogy a jövőben nem a percdíjakkal fognak versenyezni a cégek, hanem az olcsó adatforgalommal. Ettől függetlenül hatalmas bevételkiesésre számíthatnak ezek a vállalatok, ugyanis egy szimpla beszélgetés nem generál nagy adatforgalmat, így összességében ha nem is ingyenes, de nagyságrendekkel olcsóbb lesz a telefonálás a Facebookon keresztül.

Pletykák szerint a Facebook saját okostelefon gyártását is tervezi, de Mark Zuckeberg ezt kategorikusan cáfolta a következő frappáns kijelentéssel: „Jelenleg nincs szükség saját gyártású Facebook-mobilra. Annál is inkább, mert az új applikáció révén mindegyik készülék Facebook-telefonná válik”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).