Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Augusztus 09. 18:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A Duna mentén jelentős, az ország többi részén mérsékelt a szúnyogártalom

A Duna mentén jelentős, az ország többi részén mérsékelt a szúnyogártalom

A Dunán néhány hete levonult árhullám határozza meg továbbra is a szúnyogártalmat:

a folyó teljes magyarországi szakaszán biológiai lárvagyérítés történt, ez számottevően csökkentette a szúnyogok utánpótlását, de több településen még mindig erős a szúnyogártalom - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, ezen a héten tizennégy megye 334 településén és nyolc budapesti kerületben, összesen 138 ezer hektáron lesz szúnyogirtás, földi kémiai módszerrel 85 ezer, légi úton 53 ezer hektárt kezelnek.

A napokban Győrben és Mosonmagyaróváron, a Szigetköz településein, Komárom környékén, a Dunakanyar térségében, Budapest Duna-menti kerületeiben, a Csepel-sziget településein, valamint Dunaújváros, Szekszárd, Baja és Mohács környékén permeteznek a szakemberek.

Közölték: az esőzések következtében a korábbinál nagyobb számban vannak jelen a vérszívók Békés és Csongrád megye több településén, a Dráva mentén és a Tisza-tónál, ezért a környező településeken földi kémiai gyérítéseket végeznek.

Hozzátették: a szúnyogok tenyészőhelyeinek jelentős része magántelkeken van, ezeket a szervezett védekezés keretében kevésbé lehet elérni.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szúnyogok ház körüli élőhelyeinek megszüntetésével sokat lehet enyhíteni a szúnyogártalmon, a ház körüli teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatót készített, amely a www.nnk.hu oldalon olvasható el.

Címkék: duna, szúnyog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során