Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Október 29. 12:13, szerda | Helyi sport

A ceglédiek is meghajoltak

A ceglédiek is meghajoltak

Judo világnapja Cegléden

A hagyományok szerint a sportág alapítójának, a japán Kano Dzsigorónak (Jigoro Kano) a születésnapján, október 28-án tartják meg minden évben a Judo Világnapját. A Nemzetközi Judo Szövetség kihirdette, hogy a Judo Világnapja ezúttal a megbecsülés (honour) üzenetét hordozza. A Judo Világnapjának üzenete 2011-ben a tisztelet (Respect), 2012-ben a Judo mindenkiért (Judo for All), tavaly pedig a kitartás (Perseverance) volt.


Ennek apropóján a Magyar Judo Szövetség szervezésében a hazai judósokés a felhíváshoz csatlakozó más sportágak képviselői (felkérést küldtek többek között a kajak-kenu, az atlétika, a torna, az úszás, a kézilabda, a birkózás, az asztalitenisz, a labdarúgás, a jégkorong, a kosárlabda, a vívás és az öttusa sportolóinak) – összesen százezer meghajlást próbáltak meg összegyűjteni.

A felhívás kapcsán Cegléden is összevont judo edzést tartottak Ungvári Miklós vezetésével, amit a sportolók csoportos meghajlással zártak. Az eseményen a városvezetés képviselői is tiszteletüket tették, és meghajlásukkal ők is megbecsülésüket fejezték ki a városunkban is népszerű sportág iránt.


Az olimpiai sportágak közé tartozó, világszerte igen népszerű, csaknem húszmillió sportolót felvonultató küzdősportban a meghajlás a tisztelet és megbecsülés jele, a judóban minden edzés és küzdelem ezzel kezdődik és ezzel is ér véget.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem