Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Január 07. 15:27, szerda | Helyi

A ceglédi lakosság hiteles tájékoztatása a cél

A ceglédi lakosság hiteles tájékoztatása a cél

Kerekasztal beszélgetés a Ceglédi Rendőrkapitányságon

A Ceglédi Rendőrkapitányság vezetői kerekasztal beszélgetés keretében találkoztak a térség sajtóorgánumainak képviselőivel a mai napon. A helyi médiával tartott egyeztető fórum célja a rendőrkapitányság és a helyi sajtó kapcsolatának magasabb szintre emelése a lakosság hiteles tájékoztatása érdekében.

A helyi sajtó képviselőit invitálta megbeszélésre a kapitányság vezetői állománya, ahol a média munkatársai megfogalmazhatták igényeiket, észrevételeiket. A megjelenteket Török Csaba rendőr alezredes, ceglédi rendőrkapitány köszöntötte és elmondta, szorgalmazza a lakosság felé közvetített kommunikáció hatékonyságát. A kerekasztal beszélgetésen részt vett Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság szóvívője is, aki abban látja a célt, ha az állampolgárokhoz minél több hiteles információ eljut. Mint mondta, nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a megelőzésre éppen úgy, mint a rendőrségi eseményekről való beszámolásra. A megyei sajtószóvivő – aki további információkat és tanácsokat osztott meg a jelenlevőkkel a hatékony együttműködés érdekében – a következőképp nyilatkozott a találkozó céljáról.



Mindenképpen azt szeretnénk hogy egy folyamatos együttműködés legyen a Pest Megyei Rendőrkapitányság kapitányságai, így a Ceglédi Rendőrkapitányság illetve az illetékességi területen működő helyi sajtóorgánumok között. Szándékozunk minél hamarabb minden olyan eseményről, amely közérdeklődésre tart számot pontosan, hitelesen és gyorsan beszámolni, tájékoztatni az állampolgárokat, illetve szeretnénk pozitív értelemben kihasználni a média által adott lehetőségeket az egyes bűncselekmények, körözések és felhívások kapcsán.” – fogalmazott a szóvivő, majd hozzátette: épp ezért kerül sor a megye 13 kapitányságán egy ilyen jellegű kerekasztal beszélgetésre, hogy a rendőrség részéről is elmondhassák azt, hogy hogyan működik a szervezetük, hogy lássák azt az engedélyeztetési procedúrát és ügymenetet, ami egy baleset, egy bűnügy, egy interjú kapcsán működik. „Illetve mi is szeretnénk meghallgatni azt, hogy milyen igényei vannak az újságírónak, mivel tudjuk mi segíteni az ő munkájukat és szeretnénk ezeket az álláspontokat minél közelebb hozni egymáshoz, hogy ez a munka minél hatékonyabban működhessen.” – tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.



Az egyeztető fórumon bejelentették azt is, hogy két új szolgálati gépkocsival bővült a ceglédi kapitányság autóállománya, melyek mellé speciális rendőrségi feladatok ellátására is kaptak plusz eszközöket.

szöveg: Szokolai Attila
fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció