Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 10. 14:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

A budapesti taxisok hatodánál találtak kifogásolnivalót

A budapesti taxisok hatodánál találtak kifogásolnivalót

Hetven próbautazásból 11 esetben, nagyjából minden hatodik fővárosi taxisnál talált kifogásolnivalót közös ellenőrzésein a budapesti kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

A három szervezet keddi közleménye szerint a szeptember 1-jével életbe lépett taxirendelet előírásainak betartását, különösen a fix ár alkalmazását ellenőrizték.
A hetven próbautazásból három esetben fordult elő, hogy rosszul adtak visszajárót a fuvarozók, hat esetben a taxis elmulasztott nyugtát adni, két esetben pedig a gépkocsivezető nem a rendeletben kötelezően előírt tarifát alkalmazta. Előfordult olyan is, hogy a tarifatáblázat kihelyezéséről feledkezett meg a sofőr, egyes esetekben több hiányosság egyszerre fordult elő.
A jogsértő taxivállalkozásokkal szemben a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége folyamatosan indítja meg az eljárásokat.
A főváros taxirendelete azt is tartalmazza, hogy a taxik az eddigi maximált ár helyett fix viteldíjjal fuvaroznak. A taxik küllemére vonatkozó előírások 2014 augusztus végétől hatályosak, és csak később lépnek életbe a rendeletben meghatározott műszaki előírások is.
A rendeletben foglaltakat Budapest közigazgatási területén belül a BKK önállóan is ellenőrzi, szabálytalanság esetén a taxiállomások használatára vonatkozó szerződés felmondása mellett a megfelelő hatóságnál is eljárást kezdeményezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk