Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 11. 07:05, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

8 milliárd forint kamat- és költségmentes hitel a fagykárokra

8 milliárd forint kamat- és költségmentes hitel a fagykárokra

A 2011-ben fagykárt szenvedett gazdálkodók 2012. január 30-tól június 30-ig igényelhetik a 8 milliárd forintos keretösszegű kedvezményes hitelt.

A gazdák elsősorban a lakóhelyükhöz közeli takarékszövetkezetektől igényelhetik a hitelt, nem közvetlenül a Magyar Fejlesztési Banktól.

A Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy lehetőleg minden fagykárt szenvedett gazdálkodó hozzájuthasson a kamat- és költségmentes hitelhez, amelyet az érintett mezőgazdasági termelők megsegítésére hozott létre a tárca és a MFB Zrt.A fagykár forgóeszköz hitelt az a mezőgazdasági termékek elsődleges előállításával foglalkozó vállalkozás és természetes személy (mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó, egyéni vállalkozó) veheti fel, akinek ültetvényeiben kárt okoztak a 2011. tavaszi fagyok, és ezt a jogszabályokban foglaltak szerint igazolja.

Az MFB Fagykár 2011. Forgóeszköz Hitelprogramban a gazdálkodók minimum 500 ezer és maximum 10 millió forint kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak, amelynek futamideje legfeljebb 20 év. A hitel összegét a károsodás mértékével arányosan állapítják meg. 100 százalékos károsodás esetén hektáronként 1,6 millió forint hitel igényelhető, amennyiben rendelkezik a károsult termelő megfelelő mezőgazdasági biztosítási szerződéssel. A biztosítási szerződéssel nem rendelkező termelők 800 ezer forint hitelt igényelhetnek hektáronként. A hitelfelvevő kedvezményes díjú kezességvállalást igényelhet, amelyet az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány biztosít.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.