Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Január 30. 11:29, hétfő | Belföld
Forrás: mti

650 autó hamis papírjaival buktak le az okmányirodások

650 autó hamis papírjaival buktak le az okmányirodások

Közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek húsz ember ellen, akik több mint hatszáz járműről nyújtottak be hamis műszaki adatlapot a gödöllői, az aszódi, az oroszlányi és a pétervásárai okmányirodán

- tájékoztatta a Gödöllői Járási Ügyészség hétfőn az MTI-t. Szabó Ferenc főügyész közlése szerint a bűnügy vádlottjai közül öt nő a gödöllői, az aszódi, az oroszlányi, illetve a pétervásárai okmányirodában ügyintézőként dolgozott. Munkájukhoz tartozott, hogy járművek forgalomba helyezésével, műszaki állapotával kapcsolatos közhiteles nyilvántartásba adatokat rögzítsenek.

A vádlottak közül hatan mint ügyfelek az okmányirodákban mások nevében intézték a műszaki vizsgával, tulajdonosváltozással, forgalomba helyezéssel összefüggő ügyeket. A járművek tulajdonosaival további hat vádlott tartotta a kapcsolatot úgy, hogy a járműveket egyikük sem látta. Ezek többsége tehergépkocsi, mezőgazdasági jármű, régebbi típusú személygépkocsi volt - írta a főügyész. Hozzátette, hogy a járművek közül egyet sem vittek sem műszaki, sem eredetiségvizsgálatra.

A közlemény szerint a vádlottak hamis műszaki adatlapot készítettek, ketten pedig egy rétsági és egy veresegyházi vizsgaállomáson valótlan adatokat igazoltak a járművek eredetiségvizsgálatáról. A hamis háttérokmányokat az említett okmányirodákba vitték. Ott a beavatott ügyintézők - a bűnügy öt vádlottja - tudtak arról, hogy minden irat hamis. Ennek ellenére azokat átvették és valótlan adatokat rögzítettek a gépjármű-nyilvántartásban.

A vádlottak 2012 júliusa és 2014 decembere között mintegy 650 járműre rögzítettek valótlan adatokat a hamis iratok alapján, ezért a Gödöllői Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntettével vádolta meg őket, bűnösségükről a Gödöllői Járásbíróság fog dönteni - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.