Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Május 10. 16:07, csütörtök | Bulvár
Forrás: infoCegléd

6250 euró egy alsóért

6250 euró egy alsóért

Magas árat, 6250 eurót (1,8 millió forintnak megfelelő összeget) adtak árverésen Ferenc József osztrák császár és magyar király lovagló-alsónadrágjáért a bécsi Dorotheumban.

A patinás árverési házban a Habsburg császári ház kincseiből rendezett kedd esti aukción egy gyűjtő csapott le az uralkodó alsónadrágjára. Ugyanilyen áron kelt el Sissi egy fekete legyezője, amelyet kedvenc gyermeke, Mária Valéria díszített festőecsetjével.

Az est folyamán nemcsak Ferenc József, hanem Erzsébet császárné lovagló-alsónadrágja is kalapács alá került. Sissi azonban sosem viselte a darabot: az alsónadrágot ugyan megrendelték, a királyné azonban időközben – 1898-ban – merénylet áldozata lett, így nem hozták el. Egy Sissi-rajongónak azonban még így is megért 3250 eurót.

Magas áron, 3750 euróért talált gazdára Ferenc József egy lovaglópálcája is. Ennél nagyságrendekkel többet, 61 300 eurót (17,76 millió forintnak megfelelő összeget) fizettek az I. Ferenc osztrák császár és magyar király 1792-es koronázásakor használt ceremóniabotért, I. Ferdinánd osztrák császár – V. Ferdinánd néven magyar király – ezüst evőeszközei pedig 55 200 euróért keltek el.

Az aukciósház hagyományosan évente egy alkalommal rendez árverést Habsburg-relikviákból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.