Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 15. 14:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

50 milliárd forintnyi támogatás Bill Gatestől

50 milliárd forintnyi támogatás Bill Gatestől

Tetemes összeget, 220 millió dollárt (49,2 milliárd forintnak megfelelő összeget) adományoz ötéves időtartamra az Aeras biotechnológiai társaságnak a Bill és Melinda Gates Alapítvány...

...Hogy a szervezet megkétszerezze a tuberkulózis kezelésére irányuló erőfeszítéseit, és segítsen felszámolni a betegséget a világon.

Jim Connolly, az Aeras elnök–vezérigazgatója szerint ez az anyagi támogatás cselekvésre szólít fel a világ egyik leggyilkosabb betegsége elleni harc terén. A Microsoft alapítójának és feleségének nevét viselő alapítványtól származó pénz lehetővé teszi a biotechnológiai társaságnak, hogy kiterjessze már meglévő együttműködéseit a kutatások terén Európában, Afrikában és Kínában, ezáltal felgyorsítsa a biztonságos és hatékony tbc-ellenes vakcinák létrehozását.

A tudósok előtt óriási feladatok állnak, a fertőző betegség világszerte veszélyt jelent – mondta Connolly, hozzátéve hogy a szükséges kutatási támogatás híján soha nem lesznek képesek kiirtani a globális közegészségre veszélyt jelentő betegséget.

Szakemberek becslései szerint az elkövetkező öt évben világszerte több mint egymilliárd dollár kellene ahhoz, hogy fenntartsák a tuberkulózis elleni küzdelmet. A kutatók dolgát nehezíti, hogy térségenként a betegség eltérő formáival találkoznak, így eltérő válaszokkal kell szolgálniuk. Az Aerasnak várhatóan 400–500 millió dolláros keretre lesz szüksége kutatásaihoz a 2012 és 2016 közötti időszakban.

A tbc világszerte 1,4 millió ember haláláért felelős évente az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint, és közvetve 12 milliárd dollárnyi veszteséget okoz a világgazdaságnak. Ennek feléért Kína és India a „felelős”.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.