Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 18. 14:43, kedd | Helyi
Forrás: infoCegléd

45 helyett 30

45 helyett 30

Rövidített órákkal enyhítik a diákok helyzetét a fűtés nélkül maradt ceglédi iskolákban.

Folytatódik a múlt héten megjelent történet, miszerint több ceglédi iskolában máig sem működik a gázszolgáltatás. A hideg idő beköszöntével a fűtés rendezése egyre sürgetőbb lenne, a megoldás azonban még mindig várat magára.

A Pest Megyei Önkormányzat által fenntartott intézményekben a gázszolgáltató felé felhalmozott több, mint 100 milliós tartozás miatt megszüntették a gázellátást. Múlt heti megkeresésünkkor a Pest Megyei Önkormányzat sajtóreferense azt nyilatkozta, hogy a héten már mindenképpen rendezni szeretnék a helyzetet, ez azonban a mai napig még nem történt meg. A gázszolgáltató nem hajlandó visszaállítani a szolgáltatást a tartozás bizonyos mértékű rendezéséig. A tárgyalások folyamatban vannak, de érdemi eredményt még nem tudnak felmutatni.

Cegléden egyelőre egy intézményt sem kellett bezárni a szolgáltatás szüneteltetése miatt. Jelenleg az órák időtartamát rövidítették le 45 helyett 30 percre, hogy a diákok minél kevesebb ideig fagyoskodjanak a hideg termekben.
Pest Megye Önkormányzata által kiadott közleményében kér elnézést minden érintettől.

"Pest Megye Önkormányzata elnézést kér minden érintettől! Mindent megtesz a tanításhoz feltételeinek helyreállítása érdekében. Miután a megyei önkormányzatok és a kormány közös szándéknyilatkozata a megyék konszolidációjáról megteremtette a feltételeit, Pest Megye Önkormányzata és a Tigáz Zrt. azonnal megkezdte a szolgáltató felé fennálló tartozás rendezéséről, illetve átütemezéséről szóló megállapodás előkészítését; amint az érintettek megegyeznek a részletekben, és a kért garanciákban, továbbá a megállapodás aláírásra kerül, az előírásoknak megfelelő rendben megkezdődhet a szolgáltatás visszakapcsolása, majd a fűtés újraindítása."

Reméljük, hogy sikerül mielőbb megoldani ezt a tarthatatlan helyezet!

Címkék: gázstop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció