Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Január 10. 09:48, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: infoCegléd

250 milliós segítséget kapott Cegléd

250 milliós segítséget kapott Cegléd

Rendkívüli, 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült Cegléd a kormány döntésének köszönhetően.

Az összeg december végén érkezett a város számlájára, és elsősorban a likvidhitel tartozás kiegyenlítésére, és az önkormányzati cégek finanszírozására fordították. Jelenleg tehát az önkormányzatnak minden számlája rendben van, és nincsenek lejárt tartozásai, sőt hosszú évek óta először pozitív volt a mérleg – hangzott el sajtótájékoztatón, szerdán.

Földi László elmondta: a válság következtében az önkormányzatok nehéz gazdasági és pénzügyi helyzetbe kerültek, ennek enyhítésére fontos kormányzati döntések születtek. A polgármester megemlítette a települések adósságainak kiváltását, amely az ötezer lélekszám alatti falvaknál már megtörtént, Cegléden pedig az év második felében fogja éreztetni a hatását. Ez nagy könnyebbséget jelent majd a városnak, hiszen az adósságállomány jelentős az elhibázott fürdőberuházás miatt. Ugyanakkor továbbra is fontos a felelősségteljes és takarékos gazdálkodás, mert ez a nyugodt működés alapfeltétele – tette hozzá Földi László.

A város 2013. évi költségvetésének tervezése már elkezdődött, jövő héten indulnak a tárgyalások a gazdasági társaságok vezetőivel – mondta el újságírói kérdésre válaszolva a polgármester. Az város költségvetése az eddigiekhez képest nagymértékben átalakul, egyrészt mert megváltoztak a feladatok (mint ismeretes, az iskolák fenntartását pl. átvette az állam), ugyanakkor a feladatfinanszírozás lép a normatív (egy főre jutó) helyére. A költségvetésről a tervek szerint a februári ülésén dönt a képviselő-testület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 01. 10:51, csütörtök | Helyi önkormányzati

Beszámoló döntésekről

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.