Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Január 21. 17:45, csütörtök | Helyi

Kutatóközpont épülhet Cegléden

Kutatóközpont épülhet Cegléden

Idei első rendes ülését tartotta Cegléd Város Önkormányzatának képviselő-testülete január 21-én.

A tanácskozáson közel húsz napirendi pontot tárgyaltak és szó volt arról is, hogy múzeum mellett kutatóközpont is épülhet a volt huszár laktanya területén, valamint idén tavasszal megkezdődhetnek a judo csarnok kivitelezési munkálatai.

A Lövész utcai Óvoda nyugdíjba vonuló vezetőjének, Huszti Lászlónénak a köszöntésével vette kezdetét az idei első testületi ülés. Ezt követően a grémium a napirendi pontok tárgyalásával kezdte meg munkáját.

Ságodi Nándor ceglédi gépészmérnök fogja ellátni ez év végéig az ÖKOVÍZ Kft. ügyvezetői teendőit a képviselő-testület döntésének értelmében.

Elfogadták a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi működéséről szóló beszámolóját, valamint az önkormányzat 2015. IV. negyedévi pénzügyi helyzetéről készített beszámolót is. Ez utóbbiból kiderül: a tavaly év végi állapot szerint az önkormányzatnak nincs nyilvántartott tartozása. Ugyancsak elmondható az is, hogy nincsen pénzügyileg rendezetlen számla; a december 31-ig érkezett és fogadott számlák pénzügyi teljesítése pedig megtörtént.

Meghosszabbították az Alkotmány utcai ingatlan használati szerződését a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete számára. A szerződést további egy évvel hosszabbították meg, a térítésmentes használatba adás mellett a helyiség közüzemi költségeit továbbra is az egyesület állja.

Továbbra is támogatja a képviselő-testület a rendőrségi térfigyelő kamerák átvételét. Az ügyben már korábban döntés született, a mostanit pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. felé való kérelem benyújtása indokolta.

Módosították az idei első félévi munkatervet. Ennek értelmében a 2016. évi közmeghallgatás időpontja – az eddig megszokott év végi időponttól eltérően - június 23-án lesz. A döntést azzal indokolták, hogy a lakossági véleményeket, igényeket ne az év vége közeledtével ismerjék meg, hanem a gazdasági éven belül maradjon idő a teljesíthető intézkedések feltételeinek a megteremtésére.

Határozat született arról is, hogy buszforduló épül az Ugyerben. Az aljegyző és a VÁRVAG Kft. tájékoztatása szerint minden támogatást megadnak ennek kivitelezésére.

Idén márciusban megkezdődhetnek a Malomtó széli judo csarnok kivitelezési munkálatai – hangzott el az ülésen. A központi költségvetésű beruházás megvalósításához korábban már hozzájárulását adta a testület. Most szándéknyilatkozatát adta annak érdekében, hogy az ingatlan területét térítésmentesen a Magyar Állam tulajdonába adja, s hogy a szükséges tárgyalásokat lefolytathassák.

Egyebek napirendi pontban Takáts László polgármester ismertette: a héten egyeztetések folytak a huszár laktanya ügyében is. Mint mondta: olyan múzeum és kutatóközpont épülhet a helyszínen, ami méltó emléket állíthat a „málenkij robot” miatt elhurcolt civilek és hadifoglyok tekintetében. A létesítmény megépítésére több település is versenyez és azt az ígéretet kapta a város, hogy a döntés a kormány részéről hamarosan megszületik. Az ülésen jelen levő Földi László országgyűlési képviselő hozzátette: 5 ilyen létesítmény kialakítását tervezi a kormány országszerte. Kifejezte abbéli reményét is, hogy a tárgyalások eredményesnek bizonyulnak majd és megvalósul a kutatóközpont, hiszen mint mondta, Ceglédnek jó esélyei vannak az ügyben.

A testületi ülésen született döntésekről és határozatokról bővebben a www.cegled.hu oldalon olvashat.

Szokolai Attila

Címkék: Testületi ülés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására