Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Április 07. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

1500 bevándorlót mentettek ki olasz hajók egy nap alatt

1500 bevándorlót mentettek ki olasz hajók egy nap alatt

Huszonnégy óra leforgása alatt körülbelül 1500 illegális bevándorlót mentett ki tengeren hányódó hajókból az olasz parti őrség és a haditengerészet az Olaszország és Líbia közötti vizeken - jelentette be vasárnap a parti őrség vasárnap.

A parti őrség két és a haditengerészet egy hajója öt hajó utasait vette fedélzetére a Földközi-tengeren. A bevándorlókkal teli hajók közül három vészjelzéseket adott le műholdas telefonon, az ő segítségükre siettek az olasz hadihajók, amelyek útközben észrevettek két másik menekülthajót is.

A menekülteket Lampedusa szigetén, illetve szicíliai kikötőkben helyezték el.

Tavaly mintegy 170 ezer ember vándorolt be az Európai Unióba a veszélyes olaszországi tengeri átkelést választva, embercsempészek szervezésében. Az útnak indulók közül háromezren a tengerben lelték halálukat.

Januárban és februárban 43 százalékkal emelkedett az illegális bevándorlók száma a múlt év hasonló időszakához viszonyítva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).