Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Szeptember 25. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

100 új buszt vesz Budapest

100 új buszt vesz Budapest

Száz új busz beszerzésére ír ki tendert a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a következő hetekben.

Erről Vitézy Dávid a szervezet vezérigazgatója nyilatkozott a hírTV-nek. A gépjárműpark elavultsága ellenére a közösségi közlekedési járművezetők esetében nagyjából kétmillió kilométerenként történik egy személyi sérüléses baleset.

„A közösségi közlekedési járművezetők esetében nagyjából kétmillió kilométerenként történik egy személyi sérüléses baleset” – mondta el a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram szóvivője, Szilágyi Károly.

A kedvező statisztika ellenére a BKK vezérigazgatója nem elégedett a járműpark átlagéletkorával és műszaki állapotával sem. Vitézy Dávid szerint több százmillió forintot kellene fordítani a fővárosi tömegközlekedésre. Elmondása szerint első körben, még szeptemberben, száz új busz beszerzésére írnak ki pályázatot. Hozzátette, hogy a későbbiekben is ezt az utat kívánják folytatni.

A legjobbak

Tizenkilencedszer mérték össze tudásukat az ország legjobb troli-, busz- és villamosvezetői. A több mint ezer jelentkező közül az országos döntőbe harmincan jutottak be, a nevezés feltétele a baleset és utaspanasz mentesség volt. A sofőröknek két olyan járművel is meg kellett ismerkedniük, amelyet a szervezők a verseny miatt hoztak a helyszínre, a magyar gyártmányú buszból mindössze kettő fut az országban. (lm)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni