Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2012. Szeptember 15. 17:25, szombat | Helyi
Forrás: infoCegléd

10 éves az Autista-Ház

10 éves az Autista-Ház

Jubileumi tanévnyitót ünnepeltek a Lövész utcai Autista Házban.

A Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény taglétesítményeként működő Autista Ház fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte. A 2003 óta működő tagozat a Losontzi iskola központi épületétől külön, a Lövész utcában működik. Jelenleg 2 csoportban összesen 10 fővel és 2 magántanulóval dolgoznak az intézmény szakemberei.

A jeles eseményre az intézmény nyitott teraszán került sor, ahol a vendégeket Farkas Edit, a Losontzi iskola igazgatója köszöntötte. A tanévnyitón beszédet mondott még Hegedűs Ágota, alpolgármester, valamint Dr. Stefanik Krisztina, az ELTE-Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, tudományos és nemzetközi ügyek dékán helyettese, valamint Őszi Tamásné gyógypedagógus, EGYMI igazgató, Autizmus Alapítvány.


Az ünnepségre az intézmény diákjai is lázasan készültek. A tanulók közös műsorral, valamint egyéni zenés és prózai előadásokkal is szórakoztatták a közönséget.


Az eseményen Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes birkózónk, valamint a szintén olimpiai ezüstérmes cselgáncsozónk, Ungvári Miklós is részt vett, aki számár nem idegen a mássággal élő gyermekek elfogadása, hiszen maga is rendszeresen segíti a Paci Doki Alapítvány munkáját, melynek foglalkozásain a tanulók rendszeren részt vesznek.

Az ünnepség végén emlékplaketteket osztottak ki a meghívott vendégek számára, így többek között Dr. Stefanik Krisztina és Őszi Tamásné mellett Lőrincz Tamás és Ungvári Miklós is egy-egy Losontzi István emlékéremmel térhetett haza.


Az ünnepi eseményről természetesen a torta sem hiányozhatott, melyet a gyerekekkel együtt fújtak el az intézmény dolgozói.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 14:54, kedd | Helyi

Az év tanárait köszöntötték

2023. November 27. 10:35, hétfő | Helyi

Cipősdoboz akció

2023. November 21. 15:42, kedd | Helyi

Megérkezett a város karácsonyfája

2023. November 16. 18:54, csütörtök | Helyi

Tokos Zoltán a zeneiskolában