Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Június 26. 13:06, hétfő | Helyi

Letették az új és Cegléden első kosárlabda csarnok alapkövét

Letették az új és Cegléden első kosárlabda csarnok alapkövét

A 800 fő befogadására alkalmas csarnok TAO-támogatásból és lengyel-magyar együttműködésben épülhet meg.

A létesítmény a Várkonyi iskola kollégium felőli udvarán épül meg. A 800 fő befogadására alkalmas csarnok TAO-támogatásból és lengyel-magyar együttműködésben épülhet meg. De az ünnepi beszédekben többen is megemlítették és megköszönték a Cegléd város által nyújtott támogatást és segítséget.

A Várkonyi iskola udvarán tartották az ünnepélyes alapkőletételt nem csak magyar sport vezetők, politikusok de lengyel sportszakemberek és Lengyel Köztársaság Magyarországi nagykövetének részvételével. A CEKK még tavaly kapta meg az engedélyt TAO gyűjtésére az új csarnok megépítéséhez. Egy lengyel cég is támogatta ebben a formában a kezdeményezést, ezért így lengyel magyar együttműködésben lehet új otthona a ceglédi kosaras lányoknak. Az ünnepségen részt vett a Sportért felelős államtitkár, Dr. Szabó Tünde is, aki a ceglédi sportolók sikere mellett kiemelte a kormány támogatásának jelentőségét és az utánpótlás képzés fontosságát is.



A felszólalók mindegyike kiemelte azt is, milyen sok segítséget nyújt és nyújtott Cegléd városa és a térség országgyűlési képviselője is. Az időkapszulába - amelyet az építkezés megkezdéseként elhelyeztek - bekerült a mai újságokon kívül egy Magyar Kupa Ezüst érem, Magyar bajnoki bronz érem, rajzok és persze fotók is a csapatról. A csarnok avatójára pedig már most meghívtak mindenkit. 2018-ban Cegléd Gdynia mérkőzéssel avatják majd a létesítményt.

forrás: ctv.hu
fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció