Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Július 13. 14:01, péntek | Helyi sport

Bemutatkoztak a Ceglédi KK SE új játékosai

 Bemutatkoztak a Ceglédi KK SE új játékosai

Cegléd Csaknem tíz év telt el azóta, hogy a CEGÉP SE férfi kézilabda csapata anyagiak hiányában visszalépett az NB I-ből.

Az együttes ezután „megjárta” az NB II-t is, majd – immár Ceglédi KKSE néven – a következő négy év alatt nyert két bajnoki arany eredményeként a szeptember elején kezdődő bajnokságban ismét a legjobbak között szerepelhet, melyre a felkészülést július 2-án már megkezdték.

Kedden este az egyesület vezetői sajtótájékoztatót tartottak, melyen bemutatták az új szerzeményeket, a rutint képviselő, az Alföldi városba visszatérő 1969-es /!/ születésű Jose Savont, a többszörös kubai válogatott kapus Misael Iglesiast, továbbá a két korosztályos válogatott fiatalt, a Ceglédre kölcsönjátékosként kerülő Takács Bencét és Antal Szabolcsot.


Rodneyt – Jose Savont – a Balassagyarmat NBI/B-s csapatától igazolta le a Cegléd, Misael – aki több olimpián és világbajnokságon őrizte a cubai válogatott kapuját – Németországban és Spanyolországban is játszott, hosszas tárgyalások után sikerült Ceglédre csábítani. Takács Bence Dunaújvárosban született, nevelőegyesülete a Dunaferr volt, itt lett profi játékos, innen a Tatabányához távozott, tőlük kaptuk kölcsönbe erre a szezonra. Bencére a középső három poszt valamelyikén számít Kökény István vezetőedző. Antal Szabolcs – beálló – Nagyatádon született, Csurgón kezdett kézilabdázni, győri, pécsi, kecskeméti kitérők után jött Ceglédre. Őt is, mint Bencét, szintén kölcsön kapta a Cegléd – a Csurgótól – a következő szezonra.


A keretben még egy szabad hely van, melyre balkezes átlövőt keresnek. A Ceglédi KKSE korábbi edzőjével, a csapat egykori játékosával, Kökény Istvánnal szerződést hosszabbítottak. Másodedzője Rapi Róbert lesz, Erdélyi László pedig a játékon kívül, mint kapus edző is segíteni fogja a csapatot a felkészülésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem