Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Cégregiszter | Egyesületek

Ceglédi Alkotók Egyesülete

2700 Cegléd, Ilona u. 5.

Az Egyesület célja a művészet területén tevékenykedő hivatásos és műkedvelő alkotók összefogása, támogatása, művészi és szakmai érdekképviseletük biztosítása.

Mindemellett fontos feladatának tekinti és igyekszik részt vállalni városukban a művészeti önképzés feltételeinek megteremtésében, a vizuális, és a tárgyalkotó kultúra népszerűsítésében nem csak a tagság, de minden érdeklődő részére is.

Ennek eredményeként a kisgyermekek részére a kézműves szekció részvételével játszóházat szerveznek, illetve a képzőművész csoport heti rendszerességgel rajzköri tevékenységet szervez felnőttek és diákok részére egyaránt, amelyet időszakonként, neves előadók részvételével, művészeti előadásokkal színesítenek. Az egyesület népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy mára jelentősen megnőtt a taglétszámuk és mindemellett számos alkotócsoport gazdagítja közösségük életét, köztük fotósok, irodalmárok, népdalosok, képző- és iparművészek, kézművesek.

Részt vesznek minden országos, megyei és városi művészeti rendezvényen, amelyen alkotóik rendszerint sikeresen szerepelnek, számos elismerésben részesülnek.

További szolgáltatások

  • játszóház
  • rajzkör

kapcsolat

  • Cím: 2700 Cegléd, Ilona u. 5.
  • Telefon: (30) 240-6837