Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | HOBBI ÁRUHÁZ

2015. Február 27. 15:24, péntek

Tavasz-indító munkák a kertben

Tavasz-indító munkák a kertben

Tegyünk egy sétát a kertünkben és tervezzük meg, hogy mit is kellene elvégeznünk!

A hosszú, téli napok után végre itt a tavasz. Most kezdenek újjáéledni a kertünk növényei és az időben, szakszerűen elvégzett kerti munkákkal elősegíthetjük, hogy egész évben szépen fejlődjenek.

Kezdjük először a metszéssel, a télen elfagyott, elszáradt növényi részek levágásával. A metszés egész évben kihat a növényeinkre, ezzel alapozzuk meg az egész éves fejlődésüket, kinézetüket. A fán keletkezett sebeket kezeljük sebkezelővel, hogy megvédjük növényeinket a betegségek szemben. Rügyfakadás előtt érdemes lemosó permetezést is elvégezni, hogy az növényen áttelelt kártevőket is elpusztítsuk.

Másik fontos tavaszi munka a gyepápolás. Gereblyézzük össze az őszi leveleket, gallyakat. Végezzük el a gyepszellőztetést, erre mind kézi és különféle gépi eszközök is alkalmasak. A gyepünkből így eltávolítjuk az elszáradt növényi részeket és levegőhöz juttatjuk. Majd érdemes műtrágyával megszórni és alaposan beöntözni. Így nyár elejére gyönyörű zöld gyepünk lesz.

A gyep trágyázásán kívül ilyenkor juttatjuk egyéb növényeinket vagy veteményes kertünket is tápanyaghoz. Erre szerves trágyát illetve műtrágyát is alkalmazhatunk. A trágyát szórjuk szét, ássuk vagy gereblyézzük be a földbe. Gyümölcsfák és dísznövények esetében a növény törzséhez szórunk a trágyából majd bedolgozzuk a talajba és beöntözzük. Ha az idő csapadékos az öntözés elmaradhat, mert a természet elvégzi helyettünk.

Áruházunkban minden eszközt megtalál kertje ápolásához, látogasson el hozzánk és válogasson kedvére. Várjuk szeretettel a HOBBI - ban.


HOBBI Barkács Mezőgazdasági Áruház

Cegléd, Külső Jászberényi út
www.hobbiaruhaz.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Július 14. 16:09, kedd | HOBBI ÁRUHÁZ

Így vigyázz a kertedre nyáron

Júliusi kerti tippek

2015. Április 03. 16:17, péntek | HOBBI ÁRUHÁZ

Áprilisi teendők a kertben

2014. Október 17. 14:56, péntek | HOBBI ÁRUHÁZ

Őszi munkálatok a kertben

Hogy tavasszal újra ragyogjon a kert