Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Blog | FIT FOR YOU

2012. Május 23. 10:44, szerda

Találd ki a célod!

Találd ki a célod!

Megfelel célod a kritériumoknak?

Szóval, kitaláltad mi a célod? És megfelel a legalapvetőbb kritériumoknak?


- Legyen a célodnak egy konkrétan meghatározott időpontja.

Lehetőleg ne túl távoli! Nem jó például, ha azt tűzöd ki célul, hogy jövőre szeretnél 10 kg-ot leadni. Nem baj, ha távlatilag is tervezel, sőt nagyon jó, ha belátod, nem megy egyik napról a másikra. De bontsd le hónapokra, mert így lesz teljesíthető, és kontrolálható. Tehát, tűzd ki célul, hogy pl. 1 hónap alatt (dátummal persze), mennyit AKARSZ fogyni.


- Itt jön a következő fontos kritérium, a reális cél!

A Te célod reális? Miért van az, hogy legtöbben, rögtön és hirtelen szeretne lefogyni? Pedig dekánként hízunk, fogyni mégis kilókat akarunk, de rögtön és azonnal! Szóval, mi lehet egy reális cél?

Tudod, mindenki más alkat, más a fogyás üteme, ezért általánosítani nem szabad. Egy viszont mindenkinél igaz, mégpedig, hogy zsírból szeretnénk fogyni a hasznos (izom)szövetek vesztése nélkül. Sokan a néhány napos koplalás általi súlyvesztést összetévesztik a fogyással, pedig ez sem a zsírszövetet fogja csökkenteni, mint ahogy a nagy vízvesztés sem. A szervezetből kiürült energiaraktárak hamar visszapótlódnak, csakúgy mint ahogy a vízháztartás is rendeződik.

De akkor hogyan veszíthetünk súlyt, hogy az tényleg a zsírszövetből menjen? Sajnos nem egyszerűen! Ehhez viszont fontos tudni, hogy hány kalória deficitet kell elérned 1kg súlyvesztéshez. Te tudod?

Képzeld, 1kg zsír = 9000 kalória!!! Hitted volna? Tehát legyél nagyon büszke, ha akár fél kilót is tudtál fogyni zsírszövetből! És ez azért fontos, hogy megértsd, hogy tényleg reális célt tűzz ki magad elé! Ez ne legyen több a heti 0,5-1,5 kilónál. Ez az a cél, amit biztosan tudsz teljesíteni és sikerélményt motivációt ad a következő időszakra!

Címkék: változás

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. December 02. 16:02, péntek | FIT FOR YOU

Gyertek, mozogjunk együtt!

[TINIFITNESZ] a Fiti-ben

2016. December 02. 16:00, péntek | FIT FOR YOU

Mélyülj el a testmozgásban!

Ha egy igazán intenzív, pörgős edzésre vágysz, amely kimozdít a komfortzónádból, és feltölt energiával, akkor ezt neked találták ki.

2016. Június 09. 11:26, csütörtök | FIT FOR YOU

Újra taposhatjuk a padokat

Megérkezett a Funkcionális step