Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | HOBBI ÁRUHÁZ

2014. Október 17. 14:56, péntek

Őszi munkálatok a kertben

Őszi munkálatok a kertben

Hogy tavasszal újra ragyogjon a kert

Ősszel nagyon sok munka van a kertben: virághagymák ültetése, komposztkészítés, az évelők szétültetése, és (ha okosak vagyunk) új ágyások ásása és szántás, hogy előkészítsük a földet az új évszakra. A növények átültetését el kell végeznünk októberben, főként azért, mert megbízható hótakaró nélkül a növények gyökerei az októberi kedvező időjárási viszonyok között tudnak jól megtelepedni.

Szeptember vége és az október alkalmas az évelő-ágyások átdolgozására, a gyönyörű virágok, tulipánok, nárciszok, jácintok hagymáinak elültetésére, a bokrok és a fák telepítésére.

A rózsákat vágjuk vissza, és a tövét takarjuk be télire fenyőkéreggel vagy falevéllel. Ha még van virág a rózsán, érdemes levágni a szárakat és vázába tenni azokat.

A leandert, hibiszkuszt, szobanövényeket és más mediterrán dísznövényeket vigyük be védett helyre, hiszen az éjszakai hőmérséklet már sokat árthat nekik. A mediterrán növényeket 10-15 fokos, világos helyre tegyük, csökkentsük le a locsolást és hagyjuk el a tápoldatozást is.
A hajtásokat vágjuk vissza, így kevesebb vizet párologtatnak el a növények.

Készítsük fel télre kertünknek és szedjünk össze minden faágat és levelet! Az ágyásokat ássuk fel és gereblyézzük el, a szerszámokat és a fűnyírót tisztítsuk meg és tegyük a helyére. Eszközeink az őszi időjárásban, a hajnali párában károsodhatnak!

Az őszi munkálatokhoz pedig minden szükséges szerszámot megtalál nálunk Cegléden a Külső Jászberényi úton lévő HOBBI áruházban.

Forrás: www.edengert.hu

HOBBI Barkács Mezőgazdasági Áruház

Cegléd, Külső Jászberényi út
www.hobbiaruhaz.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Július 14. 16:09, kedd | HOBBI ÁRUHÁZ

Így vigyázz a kertedre nyáron

Júliusi kerti tippek

2015. Április 03. 16:17, péntek | HOBBI ÁRUHÁZ

Áprilisi teendők a kertben

2015. Február 27. 15:24, péntek | HOBBI ÁRUHÁZ

Tavasz-indító munkák a kertben

Tegyünk egy sétát a kertünkben és tervezzük meg, hogy mit is kellene elvégeznünk!