Városlista
2020. február 23, vasárnap - Alfréd

Blog | Füle Családi Borászat

2016. December 14. 15:39, szerda

Praktikus tanácsok a mindennapok borfogyasztóinak

Praktikus tanácsok a mindennapok borfogyasztóinak

A következő cikk olyan borbarátoknak szól, akik rendszeresen vesznek, és tartanak otthon 1-2 palack bort, melyet szeretnének az élvezeti értékét megőrizve elfogyasztani.

Hogyan tudunk mindig megfelelő hőmérsékleten bort fogyasztani, s mit kezdjünk a felnyitott palackkal?

🍷 Praktikus tanácsok következnek:

1. Lehetőleg ne aznap vegyük meg a bort, mikor fogyasztani szeretnénk. Hogy miért? Mert a borban található szerves anyagok nagyon nem kedvelik a rezgést, vagyis a szállításból adódó rázkódást.

2. Amíg nem bontottuk fel a bort, egyszerű dolgunk van: tartsuk a lakás leghűvösebb pontján, de leginkább a nagyobb hőmérsékletingadozástól óvjuk a még bontatlan palackot.

3. Tárolhatjuk állítva, vagy fektetve. A fektetés célja egyébként, hogy a parafadugó ne száradjon ki, mert akkor levegő juthat a palackba, ami bizony károsítja italunkat. Ilyen, és ehhez hasonló praktikus okokból kap egyre több borospalack csavarzárat. Talán többen tartózkodnak még tőle, de a célnak - hogy kizárja a levegőt - tökéletesen megfeleln. Sőt, még tökéletesebben, mint a parafa.

Megújult palackozási technikánk! Borászatunk igyekszik figyelemmel kísérni a technológia újításokat, ezért mostantól a reduktív eljárással készült borainkat (Cserszegi Fűszeres és Zweigelt Rozé) valamint a gyümölcsösebb ízvilágot képviselő Zweigeltünket csavarzáras üvegben találjátok! Ez azért jó, mert így megőrzi gyümölcsös friss illatát és zamatát, illetve a szénsavasságát is! De ez még nem minden, hiszen idén ősszel kétféle rozét palackoztunk le nektek, egyik a hagyományos száraz, a másik viszont a meggy színére emlékeztető és gyümölcsösebb félszáraz típusú. Természetesen a hagyományos parafa dugós technikát is alkalmazzuk tölgyfahordóban érlelt borainknál, így mindenki megtalálja a kedvencét!

Füle Családi Borászat

Cegléd, Kőrösi út 33.
👉 www.fulecsaladiboraszat.com

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. November 16. 00:00, csütörtök | Füle Családi Borászat

Megkóstoltuk újborainkat!

November 4-én megrendeztük az idei Újbor kóstolónkat, ami idén is sikeresen zajlott.

2017. Augusztus 24. 15:27, csütörtök | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Körülbelül másfél hét múlva kezdetét veszi a szüret!

2017. Március 27. 13:21, hétfő | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Itt a jó idő és a tavasz, így gőzerővel folynak a tavaszi munkálatok!