Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | Kópé-Kuckó

2014. December 04. 15:14, csütörtök

Nálatok mi lesz a fa alatt?

Nálatok mi lesz a fa alatt?

Karácsonyi dilemma

Az ünnepek közeledtével minden kisgyermekes szülőknek sok fejtörést okoz, hogy mi is kerüljön a karácsonyfa alá. Az apróságoknak általában konkrét és elég határozott elképzelésük van a Jézuska nekik szánt ajándékáról. Mi szülők azonban több oldalról is körbejárjuk a történetet. A kiválasztott ajándéknak egy sor elvárásnak kell megfelelnie. Első és legfontosabb, hogy gyermekünk arcát ragyogni lássuk, ezen kívül pedig fontos, hogy

► megfeleljen az életkori sajátosságoknak
► fejlessze a képességeket
► legyen könnyen kezelhető
► legyen biztonságos
► legyen szórakoztató

A már közösségbe (óvodába, iskolába) járó korosztálynál számolnunk kell a divattal is, vagyis sokszor olyasmi a vágy tárgya, ami ugyan távol áll elképzeléseinktől, ugyanakkor azt sem szeretnénk, ha gyermekünk valami hiánya miatt kirekesztve érezné magát a közösségből. Igyekezzünk ésszerűen mérlegelni, és valami fajta kompromisszumos megoldás felé terelni apróságainkat.

A 3 éves kor körüli gyerekek még magukban játszanak, 4 éves kortól kezdenek el kisebb csoportokban játszani. Ekkor kezdik megszeretni a szerepjátékokat, mint postás, boltos, tűzoltó stb.

3-4 éves kortól már célszerű memóriajátékokat vásárolni, ugyanis ebben a korban már leköti a gyerekek figyelmét az e fajta időtöltés. Figyeljünk rá, hogy olyan korosztályuknak megfelelő játékokat válasszunk számukra, ami közben sikerélmény is éri őket.

Jelzések, amelyekre érdemes figyelni!

A gyerekjátékok biztonságosságát célzó, 2011 júliusában bevezetett új európai-uniós előírások szerint a hazánkban forgalmazott játékokon is a CE jelzés a minőség garanciája. Ez a jelölés azt tanúsítja, hogy a termék megfelel minden olyan játékbiztonsági szabványnak, amely minden, az Európai Unió piacán értékesítendő gyermekjátékra nézve kötelező.

www.kopetorpcsana.hu
+36 20 993 8485, +36 20 320 3053
Cegléd, Dorottya u. 2. (Pesti út – Dorottya utca sarok)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Június 16. 00:00, péntek | Kópé-Kuckó

Hogyan válaszunk nyári tábort?

2016. Június 10. 11:00, péntek | Kópé-Kuckó

Sosem lehet elég korán kezdeni

Azok a gyerekek, akik már kisgyermekkorban pozitív sikerélményeket szereznek az idegennyelv tanulás terén, azok később az iskolában is jobb eredményeket érhetnek el.

2016. Március 29. 14:19, kedd | Kópé-Kuckó

Hasznos nap a Törpe Tanodában

Március 22-én, a víz világnapján különböző színes programokkal igyekeztünk felhívni a gyermekek figyelmét a környezettudatosság fontosságára.