Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Kópé-Kuckó

2015. Október 07. 16:04, szerda

Milyen az élet a Törpe Tanoda Családi Napköziben?

Milyen az élet a Törpe Tanoda Családi Napköziben?

Mit kell tudni a családi napközikről?

Mikor gyermekünk eléri a közösségbe adáshoz szükséges kort és kiszakad a megszokott otthoni légkörből általában több szempontot figyelembe véve választunk közösséget, intézményt számára.

A mai szülőknek már megadatott, hogy az állami intézményeken túl több lehetőség közül is választhassanak, ilyenek például a családi napközik.

Törpe Tanoda Családi Napközinkben 1,5 éves kortól folyamatos a felvétel. A felvétel egyetlen kritériuma, hogy a gyermek már biztosan tudjon járni, ettől függetlenül, ha még pelenkázni kell is, az nem probléma. Napközinkben egész nap szakképzett pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel.

Hogyan telik egy nap nálunk?

A különböző életkoroknak és az igényeknek megfelelően különféle készség és képességfejlesztő foglalkozásokkal foglaljuk le a kicsiket, úgy mint gyurmázás, ragasztás, hajtogatás, énekes körjátékok, furulyázás stb. Napközis foglalkozásaink egy erre a célra kialakított külső foglalkoztató teremben történnek.

Heti 2 alkalommal játékos angol órán vesznek részt a gyerekek, ahol főleg dalokat és meséket hallgathatnak a gyerekek.

Napközinkbe járó gyerekek számára ingyenes a só szoba használat, amit igyekszünk minél intenzívebben kihasználni. Nyáron a nagy melegben ott rajzolnak, puzzleznak a gyerekek, az őszi-téli időszakban több időt töltenek lent (homokoznak) hiszen a szoba jótékony levegője nagyon jó megfázás, náthás, légúti megbetegedések esetén vagy ellen.

Játszóházunk, ami szintén a gyerekek rendelkezésére áll 60 m2-es labirintus játék, akadálypálya,trambulin, 3 részes szivárvány csúszda, ügyességi és képességfejlesztő játékok várja a játszani vágyó kicsiket.

Kis kópéink 2-3 hetente tanyalátogatást tesznek a Füle Tanyára, ahol a legkisebbek is tudnak lovagolni, állatneveket tanulnak, megtanulják, milyen állatot mivel lehet etetni, és részt vesznek az etetésben is.

Mindezek mellett családi napközink sok figyelmet fordít az érdekes programokra. Évszakonként piaclátogatást, a nagyobbaknak pedig színház és könyvtárlátogatásokat szervezünk.

Napközink étkeztetésére is fokozott figyelmet fordítunk. Mindig friss zöldség, gyümölcs, és házi húsok kerülnek a tányérra.

Ha még nem döntöttél gyermeked napközbeni elhelyezéséről, vagy esetleg még nem ismered intézményünket, látogassatok el hozzánk és ismerkedjetek meg a Törpe Tanoda Családi Napközivel!


Kövesd napközink életét a facebook-on!

www.kopetorpcsana.hu
+36 20 993 8485, +36 20 320 3053
Cegléd, Dorottya u. 2. (Pesti út – Dorottya utca sarok)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Június 16. 00:00, péntek | Kópé-Kuckó

Hogyan válaszunk nyári tábort?

2016. Június 10. 11:00, péntek | Kópé-Kuckó

Sosem lehet elég korán kezdeni

Azok a gyerekek, akik már kisgyermekkorban pozitív sikerélményeket szereznek az idegennyelv tanulás terén, azok később az iskolában is jobb eredményeket érhetnek el.

2016. Március 29. 14:19, kedd | Kópé-Kuckó

Hasznos nap a Törpe Tanodában

Március 22-én, a víz világnapján különböző színes programokkal igyekeztünk felhívni a gyermekek figyelmét a környezettudatosság fontosságára.