Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Life Coach

2015. Május 20. 14:10, szerda

Mi is az a Coaching?

Mi is az a Coaching?

Tegyük tisztába a dolgokat

"Az első coach talán a görög filozófus Szókratész volt, aki az emberek meggyőzése helyett inkább kérdéseket tett fel nekik, amelyek saját helyzetük és feltételezéseik vizsgálatára késztette őket, ily módon változtatva meg gondolkodásukat." (O'Connor-Lages, 2007, 15.)

Coachingra akkor kerül sor, amikor az ügyfélnek a személyes vagy szakmai életében van valami, amivel elégedetlen, amit meg akar oldani, amiben fejlődni-változni, változtatni-szeretne.

A coaching folyamat beszélgetések sorozatán keresztül valósul meg, ugyanakkor nem pusztán a megbeszéléseken történik, hanem azok között is. A megbeszélések hatására gondolkodási folyamat indul be, nemegyszer anélkül, hogy az ügyfél kifejezetten törekedne arra, hogy továbbgondolja a dolgot.

A coaching jellemzője, hogy jövőorientált, mindig a fenntarható változás létrehozása a cél, mely leginkább a szokások megváltoztatásával érhető el.

A coaching a változás elérése érdekében igyekszik egyértelművé és vonzóvá tenni a célt és csökkenteni a változással kapcsolatos félelmet és negatív érzéseket. Megtanít pozitív módon gondolkodni és beszélni.

Forrás: Coaching alapok és irányzatok (Akadémiai kiadó, 2014)

Ha te is elakadtál életed bármely területén, várlak lifecoachingra Cegléden!
Elérhető vagyok személyesen és skype-on is


wwwlifecoachtv.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Június 25. 15:46, csütörtök | Life Coach

Hogy zajlik tehát egy Coaching Ülés?

Így képzelted?

2015. Június 08. 16:41, hétfő | Life Coach

Miért éppen Coachoz forduljunk, ha elakadtunk életünk valamely területén?

A válasz lehetne nagyon egyszerű is, mert ez működik.