Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Blog | Kópé-Kuckó

2014. Május 28. 17:16, szerda

Mi a különbség a családi napközi és egy állami óvoda/bőlcsöde között?

Mi a különbség a családi napközi és egy állami óvoda/bőlcsöde között?

Milyen szempontok alapján válasszunk?

Mikor gyermekünk eléri a közösségbe adáshoz szükséges kort és kiszakad a megszokott otthoni légkörből általában több szempontot figyelembe véve választunk intézményt számára.

A mai szülőknek már megadatott, hogy az állami intézményeken túl több lehetőség közül is választhassanak.

A családi napközi a gyermekek napközbeni ellátásának egy olyan formája, ahol a gyermekekkel kis létszámú (max. 7 fő) csoportokban foglalkoznak. A kislétszám lehetőséget ad a személyes fejlesztésre és közvetlenebb kapcsolat kialakításra, valamint kifejezetten alkalmas olyan gyermekek számára, akik nagyobb figyelmet igénylenek.

Az állami intézményekhez képest a családi napközik sokkal rugalmasabban tudnak reagálni az egyedi igényekhez is, legyen szó az időbeosztásról, az étkeztetésről, vagy akár speciális foglalkozásokról. A családi napközi pontosan ilyen esetekre lett kitalálva, amikor a szülők a legjobb ellátást szeretnék gyermeküknek még akkor is, ha ők nem lehetnek jelen. Továbbá az is nagyon fontos, hogy biztonságban tudhassák a picit egészen addig, amíg ők távol vannak, de az adott intézmény felszereltsége sem utolsó szempont.

Ha még nem döntöttél gyermeked napközbeni elhelyezéséről, vagy esetleg még nem ismered intézményünket, látogassatok el hozzánk a nyílt napon, ahol sok-sok színes programmal várunk téged és gyermekedet egyaránt.

>>> A Nyílt Nap PROGRAMJA - KATTINTS IDE!


www.kopetorpcsana.hu
+36 20 993 8485, +36 20 320 3053
Cegléd, Dorottya u. 2. (Pesti út – Dorottya utca sarok)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Június 16. 00:00, péntek | Kópé-Kuckó

Hogyan válaszunk nyári tábort?

2016. Június 10. 11:00, péntek | Kópé-Kuckó

Sosem lehet elég korán kezdeni

Azok a gyerekek, akik már kisgyermekkorban pozitív sikerélményeket szereznek az idegennyelv tanulás terén, azok később az iskolában is jobb eredményeket érhetnek el.

2016. Március 29. 14:19, kedd | Kópé-Kuckó

Hasznos nap a Törpe Tanodában

Március 22-én, a víz világnapján különböző színes programokkal igyekeztünk felhívni a gyermekek figyelmét a környezettudatosság fontosságára.