Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Blog | La Toscana Bisztró

2016. Szeptember 13. 13:52, kedd

Legyünk proaktívak a konyhában is!

Legyünk proaktívak a konyhában is!

Sok időt, pénzt és energiát takaríthatsz meg ezzel a kis trükkel. Mutatom 👆

Az augusztus 20-án rendezett mini sörfesztiválunk pincepörköltjét sokan dicsértétek, ezért most elárulom a titkát is.

Szabadtéri rendezvényként az ételválasztásnál fontos szerepet játszott a kivitelezhetőség, valamint a higiéniai szempontok is. Mivel nagy mennyiségben gondolkodtunk (36 kg húst kellett megfőzni), és nem akartunk 3-4 bográccsal, üsttel felszerelkezve kitelepülni és egész nap a gázláng mellett állni, ezért szinte kézenfekvő volt a megoldás, amit az étteremben is rendszerint használunk – vákuumozás.

A vákuumban tárolás egy nagyon praktikus, gazdaságos, időt, energiát és pénzt spóroló megoldás, ami ma már a háziasszonyok számára sem egy elérhetetlen technika. Mondhatnánk azt is, hogy egyszerűségében rejlik a titka. Mutatom:

Tehát a pince pörkölt Toszi módra:
12 kg sertés, 12 kg csülök, 12 kg marha – 3 nappal a rendezvény előtt megfőztük a 3 féle pörköltet, kihűtöttük, majd szaftjával együtt levákuumoztuk őket külön-külön. Ennek köszönhetően pörköltünk konyhakészen, sterilen, kis helyet foglalva, hűtődobozban várta az új kenyér ünnepét.

A helyszínen már csak annyi dolgunk volt, hogy egy üstnyi forró vízbe belehelyezzük az előre leporciózott vákuumzacskókat, majd a már kész pörköltet, a paradicsom mártást, és a burgonyát öszeforralva csévingböl már tálalható is.Ha az üstház kiürült lehet a következő adagot melegíteni és összeforralni.

❞ A nagy mennyiségen készített étel nem csak gazdaságosabb, és ízletesebb is

❞ És gondoljunk csak bele, hogy egy hosszú, fárasztó nap után mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb a hűtőből csak kivenni, átmelegíteni és egy körettel a család elé tálalni a remekművet, ami ízéből és állagából semmit nem veszített.

Ennél több érv talán nem is kell, de azért még felsorolok párat:

✔ steril
✔ 0-5 0C-on 2-3 hónapig is eláll
✔ nem ég le, nem szárad ki
✔ időt és pénzt spórolunk
✔ jól variálható fogások
✔ 1x-i ráfordítással 2-3x-i adag ételünk lesz (frissen!)

✔ csak akkor vákuumozzunk, amikor az étel már kihűlt
✔ kész ételekre, sültekre javasolt

Egy kisebb vákuumozó készüléket már 10 000 Ft körüli összegért be tudunk szerezni. Érdemes figyelni a nagyobb üzletláncokat (Aldi, Lidl), ahol időnként feltűnnek. A hozzá tartozó zacskó pedig nagyjából 2 000 - 3 000 Ft-os tétel. Számolgass kicsit, de rá fogsz jönni, hogy megériヅ

Kövesd éttermünket a Facebook-on>>> La Toscana Bisztró

La Toscana Bisztró
Cegléd, Kossuth tér 8.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Június 01. 12:23, csütörtök | La Toscana Bisztró

Végre itt a TERASZezon!

A La Toscana Bisztróban is megnyitottuk a tavaszi terasz szezont.

2017. Május 17. 14:32, szerda | La Toscana Bisztró

Elzászi est Toscana-ban

Pityu újabb tematikus estje

2017. Április 21. 11:02, péntek | La Toscana Bisztró

Kici kínai est a Tosi-ban

Újabb távol-keleti ízek kerültek terítékre a La Toscana Bisztróban