Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Kópé-Kuckó

2015. Február 03. 15:11, kedd

Itt a FARSANG. Áll a bál

Itt a FARSANG. Áll a bál

Nálatok is?

Az eredetileg a tél elűzésére és a tavasz köszöntésére szolgáló pogány ünnep mára a kicsik és nagyok kedvelt mulatsága lett. A jelmezek terén attól függően, hogy melyik van meg előbb, általában kétféle variáció létezik: vagy az jelmezt alakítjuk az ötlethez, vagy az ötletet a jelmezhez.

Ma már számtalan szebbnél-szebb kész jelmezt lehet vásárolni. A bevásárló központok, papír- és hobby boltok polcai roskadásig megtelnek ilyenkor az után gyártott és méretre szabott csodákkal. A legjobb azonban mégis az, amit a család egy mókás, közös program keretén belül együtt készít el.

Sokan időhiányra vagy hozzá nem értésre hivatkozva bele sem vágnak az SK (saját készítésű) jelmezek elkészítésébe. A legtöbb jelmezhez azonban nem kell nagy kézügyesség, csupán egy jó ötlet, néhány könnyen beszerezhető vagy otthon is fellelhető anyag, egy kis szabadidő és már kész is az eredeti jelmez, amilyenből biztosan nem lesz két egyforma.

Íme, néhány letölthető álarc sablon segítségképpen:


Otthon is elkészíthető jelmez ötletek:

Hawaii-i kislány jelmez

Látványos, mégis egyszerű, akár otthon megtalálható alapanyagokból is összeállítható jelmez. Fő alkotó eleme 1 vagy 2 felmosó mop fej (azért nem árt ha ezeket inkább újonnan szerezzük be), amit szétszedve egy derékmérethez igazított gumis övszalagra erősítve két végénél fogva össze varrunk (vagy tépőzárral rögzítjük). A szoknya sűrűségét és hosszát szintén mi határozhatjuk meg. Ha a szoknyával elkészültünk, a nehezén már túl is vagyunk, már csak a kiegészítők vannak hátra, amiért szintén nem kell messzire mennünk. Néhány színes művirággal könnyedén Hawaii hangulatot teremthetünk.

Sajtba szorult egér

Ez a jelmez egy személyes kedvencem. Ötletes, vicces és könnyedén elkészíthető.

A gyereket beöltöztetjük szürke cicanadrágba vagy harisnyába, valamint szürke pólóba. A fejére kartonból vágunk ki két nagy fület, amit hajpántra erősítünk, a farkát zsinórból vagy szürke anyaggal bevont drótból készítjük el. Egy úszógumit bevonunk sárga anyaggal vagy vastagon krepp-papírral, amire előzőleg lyukakat rajzoltunk. Ha ezt felveszi a gyerek a derekára, máris kész a sajtba szorult egér.

Ha a jelmez már megvan, már csak egy farsangi mulatságot kell keresnünk. Gyertek a Kópé-Kuckóba, ahol február 08-án arcfestéssel és álarckészítéssel várják a kicsiket!

www.kopetorpcsana.hu
+36 20 993 8485, +36 20 320 3053
Cegléd, Dorottya u. 2. (Pesti út – Dorottya utca sarok)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Június 16. 00:00, péntek | Kópé-Kuckó

Hogyan válaszunk nyári tábort?

2016. Június 10. 11:00, péntek | Kópé-Kuckó

Sosem lehet elég korán kezdeni

Azok a gyerekek, akik már kisgyermekkorban pozitív sikerélményeket szereznek az idegennyelv tanulás terén, azok később az iskolában is jobb eredményeket érhetnek el.

2016. Március 29. 14:19, kedd | Kópé-Kuckó

Hasznos nap a Törpe Tanodában

Március 22-én, a víz világnapján különböző színes programokkal igyekeztünk felhívni a gyermekek figyelmét a környezettudatosság fontosságára.