Blog | La Toscana Bisztró
2016. Szeptember 29. 15:16, csütörtök
Húsból a legjobb, vagyis Wagyu
Tudd meg, mitől olyan finom, és kóstold meg a wagyu marhát a La Toscana-ban!
A La Toscana Bisztró soron következő tematikus estjén a világ legdrágább húsmarhája, a Wagyu kerül terítékre.
A japán Kobe tartományból származó szarvasmarha húsa legendásan finom. Lássuk hát, mitől olyan különleges:
▶ A fajta különlegessége, hogy zsírja nem elkülönülve rakódik le bőre alatt, hanem egyenletesen márványozza a húst.
▶ Ez a nagymértékű márványozottság biztosítja az ízek és zamatok kivételes mélységét, ami a wagyu steaket kulináris ínyencfalattá varázsolja.
▶ A gasztronómia szakemberei és ínyencek szerint, ez a leglágyabb, legzamatosabb hús az egész világon
▶ Rengeteg történet kering a köztudatban a wagyu marhák különleges tartási körülményeiről. Japánban az állatokat állítólag masszírozzák, sörrel itatják, majd húsukat csillagászati áron adják el Tokió elegáns éttermeiben. És ez nem csupán mendemonda.
▶ A legjobb minőségű hátszínért akár 150.000 forintot is elkérhetnek.
Nyugat-Európában wagyu néven utántenyésztik a fajtát, ugyanis tiszta japán kobei nem exportálható.
A La Toscana Bisztró bemutatja: Exclusive Wagyu est - főszerepben a HÚS.
IDŐPONT: Október 06. (csütörtök) 17.00 óra
Csatlakozz az eseményhez a facebook-on - Exclusive wagyu est
La Toscana Bisztró
Cegléd, Kossuth tér 8.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2017. Június 01. 12:23, csütörtök | La Toscana Bisztró
Végre itt a TERASZezon!
A La Toscana Bisztróban is megnyitottuk a tavaszi terasz szezont.
2017. Május 17. 14:32, szerda | La Toscana Bisztró
Elzászi est Toscana-ban
Pityu újabb tematikus estje
2017. Április 21. 11:02, péntek | La Toscana Bisztró
Kici kínai est a Tosi-ban
Újabb távol-keleti ízek kerültek terítékre a La Toscana Bisztróban