Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Blog | La Toscana Bisztró

2016. Szeptember 29. 15:16, csütörtök

Húsból a legjobb, vagyis Wagyu

Húsból a legjobb, vagyis Wagyu

Tudd meg, mitől olyan finom, és kóstold meg a wagyu marhát a La Toscana-ban!

A La Toscana Bisztró soron következő tematikus estjén a világ legdrágább húsmarhája, a Wagyu kerül terítékre.

A japán Kobe tartományból származó szarvasmarha húsa legendásan finom. Lássuk hát, mitől olyan különleges:

▶ A fajta különlegessége, hogy zsírja nem elkülönülve rakódik le bőre alatt, hanem egyenletesen márványozza a húst.

▶ Ez a nagymértékű márványozottság biztosítja az ízek és zamatok kivételes mélységét, ami a wagyu steaket kulináris ínyencfalattá varázsolja.

▶ A gasztronómia szakemberei és ínyencek szerint, ez a leglágyabb, legzamatosabb hús az egész világon

▶ Rengeteg történet kering a köztudatban a wagyu marhák különleges tartási körülményeiről. Japánban az állatokat állítólag masszírozzák, sörrel itatják, majd húsukat csillagászati áron adják el Tokió elegáns éttermeiben. És ez nem csupán mendemonda.

▶ A legjobb minőségű hátszínért akár 150.000 forintot is elkérhetnek.
Nyugat-Európában wagyu néven utántenyésztik a fajtát, ugyanis tiszta japán kobei nem exportálható.

A La Toscana Bisztró bemutatja: Exclusive Wagyu est - főszerepben a HÚS.

IDŐPONT: Október 06. (csütörtök) 17.00 óra

Csatlakozz az eseményhez a facebook-on - Exclusive wagyu est

La Toscana Bisztró
Cegléd, Kossuth tér 8.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. Június 01. 12:23, csütörtök | La Toscana Bisztró

Végre itt a TERASZezon!

A La Toscana Bisztróban is megnyitottuk a tavaszi terasz szezont.

2017. Május 17. 14:32, szerda | La Toscana Bisztró

Elzászi est Toscana-ban

Pityu újabb tematikus estje

2017. Április 21. 11:02, péntek | La Toscana Bisztró

Kici kínai est a Tosi-ban

Újabb távol-keleti ízek kerültek terítékre a La Toscana Bisztróban