Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | HOBBI ÁRUHÁZ

2015. Július 14. 16:09, kedd

Így vigyázz a kertedre nyáron

Így vigyázz a kertedre nyáron

Júliusi kerti tippek

Júliusban a kert talán a legszebb és legtermékenyebb arcát mutatja felénk, ám ekkor is bőven akad tenni való!

Júliusban az időjárás is igen szeszélyes, ezt láthattuk az elmúlt évben, de az idén is. Épp ezért a kert öntözését is az időjáráshoz kell igazítani.

1. Ha nincs, túl nagy hőség ne öntözzük túl a növényeket, de a perzselő melegben is figyeljünk oda, hogy csak kora reggel vagy késő este locsoljunk, hogy a növények ne égjenek ki.

2. Ha júliusban nagy a hőség, a füvet ne vágjuk túl rövidre, mert kiszárad, hagyjuk meg kicsit nagyobbra, és locsoljuk rendszeresen.

3. A balkonnövényeket, továbbra is érdemes még tápoldatozni, hiszen ezek a növények szeptember végéig is képesek virágot hozni, ám ne feledkezzünk meg a rendszeres metszésről és az elszáradt virágok eltávolításáról sem.

4. Azoknál a virágoknál, amelyek már magot hoznak júliusban, ideje nekiállni, begyűjteni a jövő évi magokat, így biztosítjuk a következő évi virághozamot.

5. A zöldséges kertben most már lehet ültetni a karalábé, a brokkoli, és a saláta magokat, de lehet vetni a cikóriát, a hónapos retket, és a hagymákat is.

6. Azokon a területeken, ahol már levirágzott az összes egynyári vagy kiürült a zöldségágyás, vessünk zöldtrágyának való fehér herét vagy fehér mustármagot. Ezek a növények nagyban javítják a talaj tápanyag tartalmát, és minőségét. Amikor a növény, vetés után eléri a 10-15 cm magasságot, egyszerűen csak forgassuk bele az ágyásba, így a lebomlás után tápanyaggal látja el a talajt.

7. Lassan eljön a betakarítás ideje is, az uborkát, a babot, a karfiolt, a sárgarépát, és hagymát is ideje felszedni. A fűszernövényeket is szedhetjük, és amit nem tudunk felhasználni, szárítva vagy fagyasztva tartósítsuk.

8. Július végén nyessük meg a sövényeket, és a gyümölcsfák koronáját is igazítsuk meg, hogy több fényhez jusson a növény.

9. A gyümölcsöket is folyamatosan szüretelhetjük, majd befőzéssel vagy ismét fagyasztással tartósítsuk őket.

10. Továbbra se feledkezzünk meg a kert rendszeres gyomlálásáról, valamint az elnyílt és elszáradt növényi részek eltávolításáról sem.

Áruházunkban minden eszközt megtalál kertje ápolásához, látogasson el hozzánk és válogasson kedvére. Várjuk szeretettel a HOBBI - ban


HOBBI Barkács Mezőgazdasági Áruház

Cegléd, Külső Jászberényi út
www.hobbiaruhaz.hu

Forrás://www.kertvarazsmagazin.hu/index.php/nyarikert/1920-juliusi-teendk-a-kertben

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Április 03. 16:17, péntek | HOBBI ÁRUHÁZ

Áprilisi teendők a kertben

2015. Február 27. 15:24, péntek | HOBBI ÁRUHÁZ

Tavasz-indító munkák a kertben

Tegyünk egy sétát a kertünkben és tervezzük meg, hogy mit is kellene elvégeznünk!

2014. Október 17. 14:56, péntek | HOBBI ÁRUHÁZ

Őszi munkálatok a kertben

Hogy tavasszal újra ragyogjon a kert