Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Blog | Félix

2012. Március 06. 00:00, kedd

Apró trükkök

Apró trükkök

Március 6. az Energiatakarékosság Világnapja. Van néhány használható ötletem, amik a segítségedre lehetnek.

Napjaink egyik legégetőbb problémája, amely sürgős megoldásra vár, az energiaforrások kimerülése. Az energia hatékony és ésszerű felhasználása mára már nem csak ökológiai, de a folyton emelkedő árak miatt súlyos pénzkérdés is.

A környezettudatos életmód és a megújuló energiaforrások fogalmával már nincs olyan ember, aki ne találkozott volna, olyan emberek azonban, akik hasznosítják is ezeket és e szerint élnek, még mindig szégyenteljesen kevésen vannak. A legtöbb dolog kézenfekvő, egyszerű megoldás, valami azonban még is meggátol titeket. Lustaság, félelem? Hogy mi? Nem tudom.

Higgyétek el, ha csak fele annyit foglalkoznátok a környezetetekkel, mint saját külsőtökkel, mindennapi megjelenésetekkel, már nem itt tartanánk.


Ahhoz, hogy valóban hasznosítani tudjátok a megújuló energiaforrásokat, és környezettudatosan éljétek mindennapjaitokat, mindösszesen annyit kellene tennetek, hogy megismeritek az előttetek tornyosuló lehetőségeket, melyekkel nem csak a Föld, de Ti is jól jártok.

Ez a nap például remek lehetőség arra, hogy elkezdjetek valamit, hogy megtegyétek az első tudatos lépéseteket. És, hogy miért ma? Mert lehet, hogy holnap már késő lesz!

Itt az ideje, hogy végre mindenki komolyan vegye a problémát és elkezdje hozzátenni a saját apró hozzájárulását. Nem is hinnétek, hogy mennyit jelentenek ezek az apróságok.

Hogyan és mivel kezdjétek? Mik legyenek az első lépések? Én ebben tudok segíteni nektek.

Összeállítottam egy kis listát néhány hasznos és használható praktikáról:


Ezek csak apróságok, ám nem is hinnétek, mekkora súlyuk van! Tegyetek egy próbát és győződjetek meg hatásosságukról Ti magatok.

Ha egyéb "trükkök" is érdekelnek és eldöntötted, hogy kezedbe veszed a sorsod, csatlakozz hozzám a facebook-on!

Címkék: félix

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Május 30. 16:47, csütörtök | Félix

Szomjoltó rovarirtó

Ki kér egy kortyot?

2013. Április 19. 16:26, péntek | Félix

Itt a tavasz - lássunk munkához

Egy híján 20 raklapbútor ötlet

2013. Március 29. 15:12, péntek | Félix

Nálatok is esik? Ne sopánkodj, gyűjtsd össze!

Az esővíz kincs, ne hagyd elfolyni!