Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Füle Családi Borászat

2015. Április 02. 14:44, csütörtök

A sonka már megvan? No, és a bor?

A sonka már megvan? No, és a bor?

Tudtad, hogy a Húsvéthoz mindig hozzátartozott a borfogyasztás is? A keresztények szerint Jézus utolsó vacsoráján is bort ivott, amit a véréből változtatott át, illetve szokás volt ünnep előtt a templomokban a sonka, tojás, bárány mellett a bort is megszentelni. Nagyböjt idején nem bolygatták meg a pincében pihenő bort, ezért ilyenkor nem tartottak lakodalmakat vagy más mulatságokat sem.

A Húsvéti borfogyasztás két funkciót lát el: vagy az ünnepi asztalra kerül családi étkezésekkor, vagy pedig a locsolkodók isszák, ami jó hangulatot varázsol pár pohárka után :-) Az ünnepi asztalra számos bor közül válogathatunk, de figyeljünk arra, hogy a kiválasztott bor passzoljon az ételünkhöz.

Főtt sonka esetében friss fehérbor ajánlott: Cserszegi Fűszeres, vagy Rajnai Rizling,

Száraz sonka esetén, vagy ha a sonkát egybe főzzük a tojással, akkor pedig testes vörös: Kék vér (száraz vörösborunk).

Ha báránysült kerül az asztalra, akkor Cserszegi Fűszeres vagy száraz vörösbor (Kék vér) ajánlott.

Süteményekhez desszertbor passzol vörös (Remény) vagy fehér (Gyöngyszem) változatban.

Füle Családi Borászat

Cegléd, Kőrösi út 33.
www.fulecsaladiboraszat.com

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2017. November 16. 00:00, csütörtök | Füle Családi Borászat

Megkóstoltuk újborainkat!

November 4-én megrendeztük az idei Újbor kóstolónkat, ami idén is sikeresen zajlott.

2017. Augusztus 24. 15:27, csütörtök | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Körülbelül másfél hét múlva kezdetét veszi a szüret!

2017. Március 27. 13:21, hétfő | Füle Családi Borászat

Helyzetjelentés szőlőnkből

Itt a jó idő és a tavasz, így gőzerővel folynak a tavaszi munkálatok!