Blog | Füle Családi Borászat
2015. Április 02. 14:44, csütörtök
A sonka már megvan? No, és a bor?
Tudtad, hogy a Húsvéthoz mindig hozzátartozott a borfogyasztás is? A keresztények szerint Jézus utolsó vacsoráján is bort ivott, amit a véréből változtatott át, illetve szokás volt ünnep előtt a templomokban a sonka, tojás, bárány mellett a bort is megszentelni. Nagyböjt idején nem bolygatták meg a pincében pihenő bort, ezért ilyenkor nem tartottak lakodalmakat vagy más mulatságokat sem.
A Húsvéti borfogyasztás két funkciót lát el: vagy az ünnepi asztalra kerül családi étkezésekkor, vagy pedig a locsolkodók isszák, ami jó hangulatot varázsol pár pohárka után :-) Az ünnepi asztalra számos bor közül válogathatunk, de figyeljünk arra, hogy a kiválasztott bor passzoljon az ételünkhöz.
►Főtt sonka esetében friss fehérbor ajánlott: Cserszegi Fűszeres, vagy Rajnai Rizling,
►Száraz sonka esetén, vagy ha a sonkát egybe főzzük a tojással, akkor pedig testes vörös: Kék vér (száraz vörösborunk).
►Ha báránysült kerül az asztalra, akkor Cserszegi Fűszeres vagy száraz vörösbor (Kék vér) ajánlott.
►Süteményekhez desszertbor passzol vörös (Remény) vagy fehér (Gyöngyszem) változatban.
Füle Családi Borászat
Cegléd, Kőrösi út 33.
www.fulecsaladiboraszat.com
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2017. November 16. 00:00, csütörtök | Füle Családi Borászat
Megkóstoltuk újborainkat!
November 4-én megrendeztük az idei Újbor kóstolónkat, ami idén is sikeresen zajlott.
2017. Augusztus 24. 15:27, csütörtök | Füle Családi Borászat
Helyzetjelentés szőlőnkből
Körülbelül másfél hét múlva kezdetét veszi a szüret!
2017. Március 27. 13:21, hétfő | Füle Családi Borászat
Helyzetjelentés szőlőnkből
Itt a jó idő és a tavasz, így gőzerővel folynak a tavaszi munkálatok!