Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Október 21. 10:29, szombat | PR

Zsírfogók és zsírleválasztók igazi profiktól

Zsírfogók és zsírleválasztók igazi profiktól

A szennyvizek előtisztítására (éttermi, élelmiszeripari, húsüzemi, pékségek) az MSZ EN 1825szabvány szerinti tartályos hordalék- és zsírleválasztó berendezéseket ajánlják.

A zsírfogók akár egyedi méretben is elérhetőek a megrendelő igényének megfelelően. A Parco C az MSZ EN 1825 szabvány szerint készült vasbeton tartályos hordalék- és zsírleválasztó berendezések.

Az EU-s, illetve a vonatkozó magyar előírások szerint növényi és állati olajokkal és zsírokkal szennyezett vizeket a közcsatornába történő bevezetés előtt meg kell tisztítani. A zsírleválasztó berendezés a hordalékot, felúszni képes zsír- és olajszármazékokat, szennyező anyagokat visszatartja. A berendezés, amely a fizikai fázisszétválasztás elvén működik, vízzel feltöltött állapotban végzi el a feladatát. A vízben, amely nyugalmi állapotban van, zajlik le a felúszás és ülepedés. Az elvezető pipacső helyzete miatt kerülnek visszatartásra a felúszó anyagok, a csatornához képest jelentősen kiszélesedett helyzetben a víz áramlási sebessége lecsökken, így az ülepedő anyagok kiválása elérhetővé válik.

Számos előnye van a berendezésnek, például könnyen szerelhető, gépjármű forgalom alá telepíthető, talajvízbe lehelyezhető, méretezés szerint horgonyozható le.

A Parco P az MSZ EN 1825 szabvány szerint készült, amely műanyag tartályos hordalék- és zsírleválasztó berendezés. Az előírások értelmében a közcsatornába történő bevezetés előtt az állati és növényi olajokkal/zsírokkal terhelt szennyvizeket hordalék és zsírleválasztón keresztül kell vezetni.A Parco P előnyeihez tartozik, hogy kézzel mozgathatóak, épületen belül szabadon felállíthatóak, a kiegészítő egységekkel az üzemeltetés egyszerűsíthető. A víz elvezetése pipacsövön keresztül történik a műtárgyból a csatorna felé. A műtárgy fenéklemezének közeléből vezeti el a cső a már előtisztított vizet. Búvónyílásokon át történik aberendezések kezelése, amelyek megfelelő méretűek, a berendezések felső síkján kialakított nyílások. A különböző eljárások során keletkezett szaghatások miatt a szállító külön kérésére akár szagzáró fedlapokkal is elláthatják a berendezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.