Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Január 26. 17:07, szerda | Helyi
Forrás: InfóCegléd

Vissza a télbe

Vissza a télbe

Ismét hótakaróba burkolózott a város. Ma reggelre arra ébredhettünk, hogy kb. 5 cm friss hóréteg borította az utcákat.

Sokakat meglepett a hirtelen visszatért téli időjárás. A viszonylag korán beköszöntő tavaszhoz könnyen hozzászoktunk volna, ám a természet szertefoszlatta ezzel kapcsolatos álmainkat.

Legnagyobb problémát az utakon okozza a téli csapadék. Ilyenkor sokan morgolódnak azon, hogy nincsenek időben letakarítva, lesózva az utak. A váratlanul leesett hó sok munkát és problémát okoz nem csak a közút fenntartóknak, de a háztulajdonosoknak is. Saját és mások testi épségének védelme érdekében fokozottan ügyelnünk kell ilyenkor a járdák tisztán tartására, síkosítás mentesítésére. Már éppen el szoktunk a mindennapos hó sepréstől és nehezünkre eshet újra hólapátot ragadni, mégis azt gondolom, hogy van valami kellemes bája annak, amikor a friss hótól csendbe burkolózott utcákban pár szót váltunk ilyenkor a közös sorsra jutott szomszédokkal.
Bár a nem várt hóesés plusz feladatokkal tűzdelte meg tennivalókkal teli napjainkat, de azért próbáljuk meg egy kicsit a szépségében gyönyörködni és adjunk egy esélyt a hóembereknek. Az előrejelzések szerint újabb jelentős havazásra mostanában nem számíthatunk.

FirKata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció