Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Június 16. 11:59, csütörtök | Belföld
Forrás: Red Lemon Media

Világhírű festményeket adományoz a FessNeki

Világhírű festményeket adományoz a FessNeki

Neves művészek újrafestett képeit ajánlja fel az alkotóműhely

A FessNeki művészeti stúdióban napról-napra világhírű festők műalkotásai kerülnek elő, hogy a festeni vágyó, előképzettséggel nem rendelkező vendégek elkészíthessék saját példányukat belőlük. Az alkotóműhely most a különféle létesítmények életét is megszínesíti: jótékonysági kezdeményezés keretein belül festményeket ajánl fel segítő intézményeknek – például kórházaknak, gyermekotthonoknak, iskoláknak –, a jelentkezés már elindult!

A FessNeki belvárosi stúdiója eddigi tevékenységét kibővítve olyan adományozási akcióba kezd, amely során egészségügyi- és szociális intézmények, civil- és egyházi szervezetek, valamint iskolák, óvodák közös használatú tereit díszíti fel a rengeteg, raktárában várakozó festménnyel. „Azon túl, hogy a festéssel hozzásegítjük az embereket a kikapcsolódáshoz, valamint kreativitásuk és magabiztosságuk fokozásához, szerettünk volna egy jótékonysági „vonalat” is elindítani, és az instruktoraink által megfestett rengeteg festményt eladományozni. Fontos szempont volt, hogy ezeket az alkotásokat olyan intézmények számára ajánljuk fel, amelyek mások segítésével foglalkoznak” – számolt be a kezdeményezésről Sávai Rita és Sávai Anikó, a Stúdió két alapítója.

Az alkotóműhely kórházak, gyermek- és idősotthonok, segítő civil- és egyházi szervezetek, valamint oktatási intézmények jelentkezését várja, hogy festménycsomagot állítson össze számukra. „Köztudott hogy mind a kreatív tevékenység, mind pedig a művészeti alkotások szemlélése kedélyjavító hatással bír. Kezdeményezésünkkel szeretnénk hozzájárulni az egészségügyi- és szociális intézmények működéséhez olyan módon, hogy belső tereiket világhírű festők alkotásaival díszítjük fel. Reméljük, hogy a kiállított festményekkel megszínesítjük a közös használatú tereket, és a környezetváltozással mosolyt csalunk az emberek arcára” – osztották meg az alapítók.

Az intézmények jelentkezését a hello@fessneki.hu e-mail címen vagy az alábbi linken várják a Stúdió munkatársai: http://fessneki.hu/adomanyozasi_akcio/

A FessNeki művészeti stúdió Magyarországon elsőként honosította meg azt a műfajt, amelynek során az érdeklődők olyan világhírű alkotók képeit festhetik meg, mint Vincent Van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt vagy éppen Csontváry Kosztka Tivadar. A foglalkozásokon festőművész instruktorok segítségével alkothatnak a résztvevők, és saját kezűleg vihetik vászonra egy világhírű művész festményét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.