Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 20. 11:09, csütörtök | Helyi

Végül mindenki túlélte

Végül mindenki túlélte

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének szervezésében a Ceglédi Mentőállomás dolgozónak közreműködésével március 19-én rendezte meg éves területi elsősegélynyújtó versenyét

A verseny a Ceglédi Vöröskereszt felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenye volt, melynek idén a Losontzi István Általános Iskola adott helyet.A versenyt a Vöröskereszt szervezte, a meghívottként szerepeltek a Mentőállomás dolgozói, Ifjúsági Vöröskereszteseink voltak az imitátorok.

A versenyre összesen 12 csapat jelentkezett, köztük 6 általános, 5 középiskola és 1 ú.n. felnőtt csapat mérhette össze tudását. A csapatoknak négy, előre kialakított kárhelyen kellett általánosságban, akár az utcán is előforduló eseteket megoldaniuk. Egyes helyszíneken értékelték többek között, a beteg/sérült ellátását, és a csapatmunkát.


A végelszámolásban az általános iskolák közül, a Ceglédi Kossutl Lajos Gimnáziumcsapata bizonyult a legjobbnak, a középiskolák versenyében (idén is) a ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola indulói hozták el az első helyezést. Felnőtt kategóriában (egyedüliként) pedig a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskola tanulói állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A győztesek az április 26-án, Gödöllőn megrendezendő megyei versenyre jutottak tovább. A továbbjutás büszke dicsőségén felüt természetesen a helyszínen is jutalmazták a legjobbakat.


Minden résztvevőnek, lelkes felkészítőnek, a ceglédi mentőállomás dolgozóinak és természetesen a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének koordinátorának is köszönjük a jó versenyt.

A továbbjutott csapatoknak eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk a következő megmérettetéshez!

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció