Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Augusztus 17. 14:58, csütörtök | Sport

Vaskó Dominik és a KZ Invest Kupa

Vaskó Dominik és a KZ Invest Kupa

Interjú Vaskó Dominik Rallycross versenyzővel az augusztus 20-i nyíregyházi KZ Invest Kupa előtt.

Hétvégén előfutóként veszel részt a KZ Invest Kupán. Voltál már itt korábban is vagy ez az első alkalom?
- Sajnos a szoros versenynaptár miatt még soha nem indultunk a KZ Inveszt Kupán, mert vagy egybe esett a versenyekkel vagy épp az autó volt felkészítés alatt. Az idei szezonban egyre több ilyen és ehhez hasonló versenyeken találkozhatunk, a középiskolai tanulmányok megkezdése előtt szeretnénk egy kicsit kikapcsolódni és feszültség nélkül autózni.

Gokartversenyzőből lettél rallycross pilóta, most pedig aszfaltot fogod szaggatni a Peugeot típusú verseny autóddal. Mit is tudhatunk erről a kocsiról?
- Két évet autocrossban is versenyeztem, és a rallycross ennek az ötvözete, amit még a test test elleni csaták is izgalmassá tesznek.
Az autó Peugeot 208 RX egy aranygépkönyves szuper1600-asversenyautó.Nem feltétlen ilyen pályára való, de megpróbálunk egy kis futómű állítással ezen korrigálni.
Sok fajta pályán fogok versenyezni, ezzel fel is adtam a leckét apának, csak győzze kitalálni a megfelelő beállításokat. Motorikusan, nem a legerősebb motorunkat használjuk, ilyenkor a fordulatszám tiltást is levesszük egészen 7200-ra. (9400 helyet). Aváltóm az egy 6 sebességes szekvenciális váltó, ami a végáttételtől és a motorfordulatszám tiltásától függően 130-220km/ó sebességre képes. A fékek nagyon jók, elöl 17-es kerekeknél kisebbek fel sem férnek.
AKI KÍVÁNCSI AZ AUTÓRA, NAGYON SZÍVESEN LÁTOM A DEPÓBA!
Aszfaltos verseny lesz, ahol előfutóként fogsz végig menni, esetleg a nézőknek autózva a kézi féket is meg meg húzogatod majd?
- Igazából szeretek aszfalton versenyezni, négy év gokartozás után már a murvát is megszerettem mindkettőnek megvan a szépsége.
Ettől az évtől viszont új terveink vannak, de erről még nem beszélhetek. Kövessétek facebook oldalamat és tekintsétek meg honlapomat.
Miért is választottad, hogy augusztus 20-án itt fogsz indulni a szülővárosodban Nyíregyházán?
- Örülök, hogy Nyíregyházán is versenyezhetek, várok mindenkit sok szeretettel vasárnap.

Szurkoljunk közösen Dominak augusztus 20-án a nyíregyházi autópiac területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.