Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 04. 12:01, péntek | Helyi

Vasárnap zár a ceglédi jégpálya

Vasárnap zár a ceglédi jégpálya

Az idei szezonban január 6-án vasárnap korcsolyázhatnak utoljára Cegléden a városunkban évről-évre egyre népszerűbb sport szerelmesei.

A szezon tapasztalatairól és az elmúlt évekhez képest korai zárás okáról Ványi Zsoltot az üzemeltető Ceglédi Sportcsarnok Kft ügyvezetőjét kérdeztük.

Milyennek értékeled a látogatottságot, a terveknek megfelelő számú korcsolyázó vette igénybe a ceglédi jégpályát?

- Véleményem szerint töretlen a népszerűsége a jégpályának. Évről-évre sok ceglédi és környékbeli várja és használja a létesítményünket. Ha nem veszem bele a tavalyi hosszabbított nyitva tartást, akkor látogatottságunk hasonlóan alakult, mint az elmúlt években, így természetesen elégedett vagyok.

Az elmúlt két évhez képest viszonylag korán, már január 6-án zár a pálya. Mi ennek az oka?

- Ezt a szezont egy héttel korábban kezdtük, mint az elmúlt években, így összesen hat hét volt az üzemeltetési idő. A nyitva tartás időtartamát figyelembe véve csak az elmúlt évhez képest zárunk korábban. Úgy gondolom, el kell fogadni mindenkinek, egy idényjellegű, ideiglenesen működő sportlétesítményről beszélünk. Ahogy véget ér a karácsonyi vásár, megszűnik a forgatag, ahogy megváltozik a tér hangulata, megváltozik az ilyen jellegű sportolási kedv is. Több éves tapasztalatunk az, hogy januárban a téli szünet után, a félévzárások előtt, a felvételikre készülve olyan mértékben megcsappan a látogatottságunk, aminél már nincs értelme a nyitva tartásnak. Ebben az időszakban bevételeink már csak kis hányadát fedezik az üzemeltetési költségeinknek. Ez még akkor is igaz, ha igazi kemény hidegek jönnek.

Szöveg: pézsé

Fotó: Töreki Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció