Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 24. 12:37, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Varázslat énekhangokra V.

Varázslat énekhangokra V.

Miklósa Erika önálló estje

Nagyszabású dalestet tartottak október 20-án, szombaton a Városháza Dísztermében.

Az immár 5. alkalommal megtartott hangversenysorozat idén is szép számmal hozta össze a város zenebarát közönségét. Földi László és a szervező Kármán Sándor köszöntő szavai az idei sztárvendéget teltház fogadta.

Az idei esten Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar koloratúrszoprán opera-énekesnő önálló műsorát hallgathatta a közönség. Zongorán kísérte: Harazdy Miklós


A gyermekkorában sportolónak készülő énekesnőt egy véletlen baleset fordította az énekesi pálya felé. A kezdetben családi, baráti rendezvényeken fellépő énekes hangjára korán felfigyeltek, és hangjának képzését már gimnazista korában elkezdte. A Szegedi Liszt Ferenc konzervatórium 4 éves képzését mindösszesen két év alatt végezte el. Közben a Magyar Állami Operaház egyik nyilvános meghallgatásán előadta az egyetlen áriát, amit akkor ismert, Mozart Varázsfuvolájából az Éj királynőjét. Legnagyobb meglepetésre felvették és így minden idők legfiatalabb magánénekese lett az Operaháznak. 1991. január 21-én Papagena szerepében debütált Mozart Varázsfuvolájában. Mindeközben nemzetközi karrierje is szépen ívelt felfelé. Énekelt New Yorkban, Brüsszelben, Berlinben, Kölnben, Svájcban. 1999-ig tagja volt a Magyar Állami Operaháznak, és addig szoprán szerepek egész sorát énekelte el. Mozart Varázsfuvolájának Éj királynőjeként világhírnévre tett szert, nemzetközi meghívások sokaságával és több mint háromszáz előadással büszkélkedhet.


A Kármán Sándor ötlete és szervezése alapján megvalósult rendezvény idén sem okozott csalódást. A hangverseny az eddigi évekhez hasonlóan idén is színvonalas koncerttel kápráztatta el a közönséget.


A koncertet egy személyes hangulatú közvetlen állófogadás zárta.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció