Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 23. 00:00, kedd | Helyi

Változások a Füle tanya életében

Változások a Füle tanya életében

Mai felgyorsult világunkban talán még nagyobb szükség van az olyan helyekre, ahol kicsik és nagyok a mindennapi rutinból kiszakadva élményekkel töltekezhetnek fel.

Ilyen aktív kikapcsolódást kínál a Cegléd központjától csupán 2,5 km-re lévő Füle Tanya, amelyet kerékárral vagy akár gyalog is el lehet érni.

A Füle tanya azzal a céllal alakult meg, hogy óvodákkal, iskolákkal együttműködve részt vegyen a gyermekek környezeti nevelésében, az élményeken alapuló ismeretszerzésben, az egészséges, sportos életmódra való igény kialakításában. Kezdetektől fogva azon dolgoznak, hogy minél szélesebb körben megismertessék a lovaglás, a lovas sport szépségeit, mindezt pedig a lehető legmagasabb színvonalon tegyék.

Hiszik és vallják, hogy a lovassport nem pusztán szabadidős tevékenység, hanem egy olyan életforma, amely komoly nevelőértéke mellett jótékony hatással van a személyiségfejlődésére, az általános életvitelre, valamint kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzés területén is.

Elhivatottságukat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy saját sportegyesületük (Ceglédi Lovaskör Sport Egyesület) számos hozzájuk járó kis tehetségnek adott már teret a kibontakozásra saját szervezésű és egyéb vidéki versenyeken egyaránt. Nagy népszerűségnek örvendő házi lovas versenyüket terveik szerint a jövőben több alkalommal is megrendezik nem csak a résztvevők, de a közönség számára is izgalmas bemutatókkal fűszerezve. Nyílt edzései pedig egyaránt színesíti a lovarda életét.

Tudatos munkájuk és több éves tapasztalatuk révén széleskörű és minőségi szolgáltatásokat kínálnak a lovassport, valamint a természetközeli élmények rajongóinak. Tevékenységük fontos része többek között a minőségi lóbértartás, ahol mint mondják, nem csak helyet és takarmányt kínálnak a lovaknak, de igényes és modern körülményeket biztosítanak lónak és lovasának egyaránt. A hűvösebb, esősebb időszakokban sem kell lemondani a lovaglásról hiszen fedett lovardánk ad helyet a foglalkozásoknak.

Ahhoz, hogy ló és lovasa megfelelő összhangba kerülhessen egymással a meglévő feltételek mellett legalább olyan fontos a lovas oktatók szakértelme és tapasztalt hozzáállása is. A Füle Tanya vendégei egy ilyen hozzáértő oktatót ismerhettek meg a most elköszönő Milus Emese személyében, aki lelkiismeretes munkája révén megannyi vendégnek tudta átadni lovak iránti szeretetét. Emese helyét két új kolléga Torma Petra és Juhász Zoltán veszi át. Petra gyerek kora óta a lovaglásnak szenteli életét. Lovaglás szakágban sportezdzői végzettséggel büszkélkedhet, számos kiváló lovarda életébe volt alkalma betekinteni. Zoltán mindennapi életének szintén részesei a lovak. Felkészültségét misem bizonyítja jobban, mint a fogathajtó versenyeken közel 20 év alatt elért eredményei.

Mint megtudtuk, a folyamatos fejlődés jegyében a közeljövőben több változást is terveznek a tanya életében. A tanya épületének és udvarának állandó csinosítása mellett további változásokra is számíthatnak a Füle Tanya vendégei. A növekvő igényeket kielégítve a közeljövőben gyarapodni fog a már meglévő lóállomány, így a vendégek hamarosan fiatal lovakkal ismerkedhetnek majd meg. Új helyszínt kínálnak a tereplovaglás szerelmeseinek is, akik az eddigi útvonalak mellett új helyszíneket is felfedezhetnek. És természetesen továbbra sem maradhatnak el a helyi óvodáknak, általános iskoláknak lehetőséget adó nyíltnapok sem, ahol a kisebbek közelebbről is megismerkedhetnek nem csak a lovakkal, de a tanya színes állatvilágával is.

Egyeztetett időpontban bárkinek lehetősége van betekinteni a Füle tanya életébe, de városi rendezvényeken, családi napokon is találkozhatnak velük.

Téged is vár a Füle tanya!

Címkék: cegléd, Füle Tanya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció