Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Február 16. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Útlezárások, forgalomkorlátozás Putyin érkezése miatt

Útlezárások, forgalomkorlátozás Putyin érkezése miatt

Több fővárosi útszakaszt is lezár kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatása miatt a Terrorelhárítási Központ (TEK) - derül ki a szervezet honlapjára szombat este felkerült személy- és létesítménybiztosítási intézkedésekből.

Kedden, hajnali 3 órától lezárják az Országház környékén levő utcákat, köztük a rakpart egy szakaszát, kora délután a Hősök tere, illetve a Fiumei sírkert környékét, továbbá délután 16 órától a Sándor-palota környékét.

Hajdu János, a TEK főigazgatója az intézkedéseket azzal indokolta, hogy ezeken a helyszíneken résztvevő orosz elnök nemzetközileg védett személy, a vonatkozó kormányrendeletben, valamint a vonatkozó nemzetközi egyezményben foglalt kötelezettségek pedig csak a területre belépők fokozott ellenőrzésével, a belépés és a benntartózkodás korlátozásával biztosítható.

A lezárásokat elrendelő intézkedésekben a főigazgató felkérte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy az intézkedéseket további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi, bűnmegelőzési és objektumvédelmi intézkedésekkel egészítse ki.

A Terrorelhárítási Központ szombaton napközben az MTI-vel azt közölte: Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása során több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kell készülni, de azokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint az I., a II., az V., a VI., a VII., a VIII., a IX., a XI., a XIII., a XIV., a XV., a XX., a XXII. és a XXIII. kerületet érintik a forgalmirend-változások.

Szakaszosan és időszakosan lezárásra kell készülni kedden déltől este 9 óráig többek között a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2 terminál 'E' portájánál, a 4-es és a 6-os számú főúton, az M0-ás autóúton, az M0-ás hídon, az M3-as és az M5-ös bevezetőn, a Kacsóh Pongrác úti felüljárón, az Erzsébet hídon, a Margit hídon, a Lánchídon, több rakparti szakaszon, a Hősök tere, a Kossuth tér, a Sándor-palota, a Fiumei úti temető környékén, és további számos forgalmas útszakaszon, például az Üllői úton, a Széchenyi téren, az Andrássy úton, a Bajcsy Zsilinszky úton, a Váci úton.

A zárással érintett útszakaszokon ideiglenes megállási tilalom lép életbe. A BBRFK arra kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Bővebb információk: http://police.hu/hirek-es-informaciok/utinfo/forgalmirend-valtozasok/ideiglenes-forgalomkorlatozas-budapesten-4

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során