Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Augusztus 06. 13:33, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ungvári Miklós hazaérkezett

Ungvári Miklós hazaérkezett

Hatalmas szurkolótábor köszöntötte a vasárnap hajnalban hazaérkezett sportolót.

Rokonok, ismerősök és szurkolók fogadták az ezüstérmes Ungvári Miklós cselgáncsozót, aki a 2012-es londoni nyári olimpiáról szülővárosába, Ceglédre érkezett. A késői érkezés ellenére tömött sorok várták Miklóst vasárnap hajnalban a Liszt Ferenc repülőtér várójában.

Mészáros Anett Európa bajnok cselgáncsozóval érkező olimpiai ezüstérmesünket valóságos pezsgőfürdővel várták rajongói. A reptéren összegyűlt ceglédi delegáció tagjai között többek között ott voltak testvérei, edzője, Bíró Tamás, a szintén ceglédi boxoló Szellő Imre, és az öccse ügyében közbenjáró ügyvéd, Ruttner György is.

Ungvári Miklóst a reptérről rendőri felvezetéssel és ünnepi konvojjal szállították Ceglédre, ahol újabb lelkes és büszke tömeg fogadta a ceglédi születésű cselgáncsozót.

Ungvári Miklós a vasárnapi döntő után még arról beszélt, hogy élete végéig kísérteni fogja a vereség, most azonban szemmel láthatóan nagy örömmel fogadta a szurkolók ünneplését, akik előbb pezsgővel áztatták, a levegőbe dobálták, majd tortával és szűnni nem akaró éljenzéssel kényeztették.


Miklóst testvérei a vállukon vitték be a Szabadság téri olimpiai sátorba, ahol elsőként Földi László polgármester köszöntötte a sportolót, aki elismerésének kifejezéseként bejelentette, hogy az őszi Kossuth napokra kezdeményezni fogja Ungvári Miklós díszpolgárrá választását, Bíró Tamás edzőt pedig Gubody-díjra kívánja felterjeszteni.


A meghatódottságtól alig-alig szóhoz jutó Ungvári megköszönte a fantasztikus fogadtatást, a rengeteg bíztatást és a sok-sok segítséget, amit kapott.

Az ünnepelt sportolót az élménybeszámolók és az elismerő kézfogások után a magyar himnusszal köszöntöttek.

fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció