Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 20. 06:35, péntek | Helyi

Újabb pályázatok, újabb fejlesztések

Újabb pályázatok, újabb fejlesztések

Útfejlesztési pályázat benyújtásáról, sportcélú fejlesztések támogatásáról döntött a képviselő-testület áprilisi ülésén.

Beszámolók tárgyalásával indult a testület ülése. A Ceglédi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, majd a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője adott számot a 2017-ben elvégzett munkáról, az elért eredményekről. A testület mindkét beszámolót el is fogadta. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig a tanyagondnoki szolgálat 2017-es feladatvállalásáról nyújtott be tájékoztató anyagot. A testület az ő beszámolójukat is jóváhagyta és minden szervezetnek további eredményes munkát kívánt.

A Lövész Utcai Óvoda a Pesti Úti Óvoda és a Széchenyi Úti Óvoda vezetői a vonatkozó rendelet alapján elkészítették a 2018. szeptember 1. - 2019. augusztus 31. időszakra szóló intézményi 2018/2019-es beiskolázási tervet. A 2018/2019-es beiskolázási terveket a nevelőtestület megismerte és támogatja. A tervet azonban a fenntartónak is jóvá kell hagynia a beiskolázási időszakot megelőzően. Ezt a testület meg is tette.

Cegléd Város Önkormányzata 2018. I. negyedévi pénzügyi helyzetéről is tájékoztatást hallhattak a képviselők. Az előterjesztésből az is kiderült, hogy az önkormányzat a megkötött szerződésekben megállapodásokban rögzített fizetési határidőket megtartja, a pénzügyi kifizetéseket a megállapodásokban foglalt ütemezésben teljesíti. Az önkormányzatunk záró bankszámla egyenlege 2018. március 29-én 149.423.675 Ft.

Újabb támogatási kérelmet nyújtott be a Ceglédi Kézilabda Klub Sport Egyesület. A visszatérítendő támogatási kérelem benyújtását a 2017/2018. bajnoki évadhoz kapcsolódó szponzori támogatások elmaradása indokolja. Jelen helyzet likviditási problémát jelent az egyesület számára, mely veszélyezteti az aktuális évad lezárását és a következő évadra történő nevezés pénzügyi feltételeit. A testületi ülésen elhangzott, az egyesület a korábbi támogatásokat visszafizette, kötelezettsége jelenleg az önkormányzat felé nincs. A testület végül 10 millió forintos visszatérítendő támogatást hagyott jóvá. Ennek visszafizetési határideje: 2018. augusztus 31.

Az Összekötő út burkolatának felújításár szeretne támogatást elnyerni a város. A pályázat lehetőséget teremt belterületi utak felújítására. A maximálisan igényelhető támogatási összeg 30.000.000 forint, amelyhez 25 százalék önerőnek kell társulnia. A kötelező önerő biztosításának esetén a projekt maximális értéke bruttó 45.000.000,- HUF. Az önerő 15 millió forint.

Cegléd Város Önkormányzata és a Ceglédi Városfejlesztési Kft. – a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati felhívására – „Belterületi utak fejlesztése Cegléden” címmel is pályázatot ad be. Az érintett utcák: Nagykátai út Pesti út és a Széchenyi út közötti szakasza, a Damjanich utca Pesti út és az Árpád utca közötti szakasza, a Mező utca Malomtó szél és a Könyök utca közötti szakasza, a Kőrösi út Síp utca és a Déli út közötti szakasza valamint a Szolnoki út Bercsényi út Szív utca és a Szabadság tér csomópont.

Három évvel meghosszabbította a testület a Ceglédi Termálfürdő Kft. vezetőjének megbízását. Szűcs Ádám – a testület döntése alapján – 2021. április 30-ig láthatja el a vezetői feladatot.

Újabb beruházást szeretne végrehajtani a CVSE a Malomtó széli sporttelepen. A TAO támogatással megvalósuló beruházás keretében egyrészt a termálkút és a megépült lelátó üzemeltetési költségeinek csökkentése érdekében 2 db 50 kwp-os napelemes rendszert kívánnak telepíteni, másrészt egy 250 fős vendéglelátót építenének a hozzá tartozó közművekkel. A vendégszektor nagyságát az indokolja, hogy a létesítmény alatti terület a géppark tárolására, állammegóvására is lehetőséget adna.

A városi strandfürdő területén nem régen átadott klubszálló bővítéséhez is hozzájárulást kért a CVSE. Mindkét esetben a beruházáshoz szükséges a tulajdonos hozzájárulása, amit a testület meg is adott. Több más mellett azzal a kitétellel, hogy az önkormányzat a beruházáshoz anyagi támogatást semmilyen jogcímen nem vállal.

Újabb TAO pályázatot nyújt be a Ceglédi Kék Cápák Sport Egyesület és a Ceglédi Kosárlabda Egyesület a Gál József Sportcsarnok felújítására. Az eddig sikeresen odaítélt források az épület megújításának fedezetét biztosítják. A tervek szerint egy újabb sikeres pályázat biztosíthat forrást a belső berendezésekhez, fény- és hangtechnikai berendezésekhez, beépített sporteszközökhöz, napelem rendszerhez és a geotermikus fűtési rendszer kialakításához szükséges gépészethez. A szükséges önerő biztosításáról és a támogatásról is döntött a testület.

900 ezer forinttal támogatja a város a közelgő 23. Nemzetközi Dobos- és Ütős Gála megvalósítását. Profi gördeszkás világversenyen való részvételéhez is hozzájárul a város. Tűri Zoltán Kanadában vesz részt – egyedüli magyarként – egy rangos versenyen. Ehhez kért és kapott támogatást a várostól.

Csuri Károly és Nagy Tamás képviselői kérdésére válaszolva a polgármester elmondta, hogy az OLAF írásban közölte, nem járul hozzá az érintett dokumentumok nyilvánosságra hozatalához. Az erről szóló levelet zárt ülésen teljes egészében felolvasta a képviselő-testület tagjainak Takáts László.

Nagy Tamás egy belvárosi társasház lakóközösségének kérését is tolmácsolta, akik a szabálytalanul parkoló autók miatt nem tudnak beállni az udvarukba. A körzet képviselője, Hegedűs Ágota elmondta, a jelzés hozzá is eljutott, a bejáróban a parkolást tiltó felfestés rövidesen elkészül.

A képviselő-testület döntéseiről részletesen a cegled.hu oldalon tájékozódhat.

fotó: Szokolai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció