Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Július 31. 16:12, péntek | Helyi

Újabb hőhullám érkezik

Újabb hőhullám érkezik

Az idei év negyedik hőhulláma közeleg

Az elmúlt napok változékony, hűvös, csapadékos időjárását okozó frontálzóna pénteken kelet felé elhagyja térségünket, mögötte szombaton napos, száraz időre számíthatunk - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Bár vasárnap nyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek fölénk, ez a változás már rövid életűnek bizonyul: a jövő héten ismét a napsütésé lesz a főszerep, a kánikula is visszatér, sőt a hőség a hét közepétől fokozódik.


Szombaton derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk (a reggeli órákban főként a Dél-Dunántúlon ködfoltok jelenhetnek meg, amelyek gyorsan feloszlanak), majd késő délután nyugaton megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Kissé hűvös lesz a hajnal, hiszen általában 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont már 27 és 30 fok között alakul.


Vasárnap nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, de keleten délelőtt még csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. A Dunántúlon már a reggeli óráktól, keleten délutántól több helyen alakul ki zápor, zivatar. Késő délután nyugaton ugyanakkor már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet. Elsősorban a több felhő hatására mérsékeltebb éjszakai lehűlés ígérkezik, hajnalban többnyire 13, 18 fok valószínű, majd délutánra 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő, keleten várható a 30 fok körüli hőmérséklet.

A hétvégén általában mérsékelt marad a légmozgás, de vasárnap zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

A jövő hét elején a nappali gomolyfelhő-képződésből elsősorban keleten helyenként zápor, zivatar még kialakulhat, majd túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás, napról napra magasabb hőmérséklettel. Ismét beköszönt tehát a hőség, a jövő hét elhozza az idei nyár negyedik hőhullámát.

Az Időkép szerint a hőhullám a hét második felében tovább fokozódhat, augusztus második hétvégéjén akár 37-39 fok is lehet.

Ismét létrejöhet a nyáron már megismert Omegablokk-helyzet is, amikor elkerülnek minket a felfrissülést hozó frontok. Az egyre szárazabb levegőnek köszönhetően - a hétfőt és a keddet leszámítva - szinte nem is lesz felhő felettünk. A hajnalok is egyre melegebbé válnak, a hét második felében lehetnek olyan helyek az országban, ahol a legalacsonyabb hőmérséklet is 23-24 fok körül alakulhat. A jelenlegi számítások szerint a rákövetkező hét közepe táján engedhet kicsit szorításából a forróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció