Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. November 07. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újabb hazai húsüzemet építenek le

Újabb hazai húsüzemet építenek le

Ismét jelentős leépítést hajt végre hazánkban a szlovák Penta pénzügyi befektetői cég húsipari érdekeltsége, amely a Kaiser Food Kft. tulajdonosa – tudta meg aMagyar Nemzet.A tulajdonosok az elmúlt években több hazai telephelyet is eladtak vagy bezártak, de továbbra is állítják, nem kívánnak kivonulni.

Nagy László, a Kaiser Food ügyvezető igazgatója elismerte, hogy a társaság a Szolnokon található gyáregységéből a termelés nagyobb részét átszervezi a szlovákiai losonci, illetve homonnai gyárakba. Szerinte ez azért szükséges, mert a szlovákiai üzemek hatékonyabbak, s a „jelenlegi piaci helyzet” és a termelési költségek emelkedése ésszerűsítésre, a méretgazdaságosság javítására és jobb minőség elérésére sarkallja a társaságot. A vállalat ügyvezető igazgatója felhívta a figyelmet arra is, hogy mindezzel együtt a cégnek nincs szándékában bezárni a békéscsabai üzemét, illetve a teljes szolnoki gyárat. Szolnokon – tette hozzá – csupán a szárazáru-termelést folytatják minimális adminisztratív támogatással.

Ezáltal csoportos létszámcsökkentést hajtunk végre, ami 160-170 saját dolgozót és további 120-130 munkaerő-kölcsönző cégektől átvett munkatársat érint – közölte az ügyvezető.

Az elbocsátások végrehajtását célzó jogi folyamatokat elindították, a jövő évet várhatóan már a csökkentett létszámmal kezdik el. Nagy László tájékoztatása szerint a leépítés során a Kaiser Food Kft. folyamatosan egyeztet a dolgozói képviseletekkel, s ezzel egy időben a megmaradó szolnoki szárazáruüzemet, valamint a békéscsabai gyárat jelentősen fejlesztik. Mint közölte, a Kaiser Food Kft. és anyacége, a szlovák Mecom Group s. r. o. továbbra is a magyar húskészítménypiac jelentős szereplője kíván maradni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.