Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 22. 11:36, vasárnap | Helyi

Új ügyvezető a VÁRVAG Kft. élén

Új ügyvezető a VÁRVAG Kft. élén

Soron következő ülését tartotta az önkormányzat képviselő-testülete.

Elfogadták az önkormányzat tavaly évi gazdálkodásának beszámolóját, valamint a gazdasági társaságok 2015. évi mérlegbeszámolóját is. Új ügyvezető kerül a VÁRVAG Nonprofit Kft. élére, lakossági igények szerint módosul a településfejlesztési koncepció és több pályázat benyújtásának szándékáról is döntött a város.

Érvényes és eredményes pályáztatással Szekerné Veres Katalint bízták meg a Lövész Utcai Óvoda óvodavezetői beosztásával. A kinevezett vezető megbízása augusztus elsejétől 2021. július 31-ig tart majd.

Részletes beszámolót tekinthetett meg a grémium a gyermekjóléti- és védelmi feladatok ellátásáról. A Gyermekjóléti Központ 2015. évi tevékenységéről és a település gyermekvédelmi jelzőrendszer munkájáról szóló beszámolót elfogadta a testület és kifejezte köszönetét az ebben a feladatkörben részt vevő személyeknek áldozatos munkájukért.

Elfogadta a testület az önkormányzat gazdasági társaságainak, így a Ceglédi Sportcsarnok Kft., Ceglédi Városi Televízió Közhasznú Nonprofit Kft., Ceglédi Termálfürdő Kft., Ceglédi Városfejlesztési Kft., ÖKOVÍZ Önkormányzati Kommunális és Víziközmű Nonprofit Kft. 2015. évi és 2016 első negyedévi mérlegbeszámolóját. A VÁRVAG Nonprofit Kft. mérlegbeszámolója az előző ülésen volt napirenden, mely szintén elfogadásra került.

Beszámolót hallhattak és fogadtak el a város 2015. évi gazdálkodásáról is. Az előterjesztésből kiderül: a jó adózási morálnak köszönhetően több mint 132 millió forinttal több adóbevétel folyt be az előző év ugyanezen időszakához képest. A tavalyi adóbefizetések alapján a város adóbevételének összege közel 1.8 milliárd forint, ami 104.47 %-os teljesítésnek felel meg az eredeti előirányzathoz képest. Az önkormányzat hitelfelvételt a 2015. évre nem tervezett és nem is volt indokolt.

Módosul a város településfejlesztési koncepciója, településszerkezeti terve, helyi építési szabályzata és szabályozási terve. A módosításokra lakossági igények miatt van szükség, s mintegy negyven pontot érint. (A pontos helyszíni változásokról a www.cegled.hu weboldalon tájékozódhat.)

Következő évben is részt kíván venni az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatban. Az ösztöndíj a szociális helyzetük miatt rászoruló egyetemi és főiskolai hallgatók, továbbá felsőoktatási intézménybe jelentkező fiatalok számára jött létre. A város idén negyvenkilenc hallgató tanulmányait támogatja.

Június elsejétől új személyt bíztak meg a VÁRVAG Nonprofit Kft. vezetői tisztségviselésével. Az új ügyvezető személye Mótyán Krisztiánra esett, aki a Ceglédi Városfejlesztési Kft. munkatársaként kerül új beosztásába.

Az Idősek Otthonának felújítására pályázik a város. Ezt egy, a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt pályázat keretében tenné meg, amihez 20 millió forint vissza nem térítendő költségvetési támogatást igényelt. Az önerő része közel 4 millió forint. A pályázat a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Bajcsy-Zsilinszky úton található Idősek Otthonának felújítására irányul. A fejlesztés eredményeként a az intézmény energetikai jellemzői és a feladatellátás körülményei is javulnának. Továbbá az idősek tartós bentlakásos ellátását biztosító épület üzemeltetési költsége is várhatóan csökkeni fog.

A város vezetése - a Ceglédi Városfejlesztési Kft.-vel közreműködve - három pályázat benyújtásának szándékáról is döntött. A Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program kapcsán „Külső-Jászberényi úti gyalog-és kerékpárút megépítésecímmel pályázik a város. A beruházás már csak azért is lenne indokolt, mert mind a Kernács, mind a Szűcs telep felől nehézkes a központ felé történő közlekedés, s ennek érdekében nagyon fontos a Jászberényi úti felüljáró korszerűsítése, akadálymentesítése. Az év végére megközelítőleg kétezer fő fog az Ipari Park területén dolgozni, többi között az ő munkába járásukat is megkönnyítené a projekt megvalósítása. A mintegy 230 millió forintos beruházás támogatási intenzitása 100%-os, azaz nem kell önerőt fizetni.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül is pályázik a város, melynek következtében energetikai korszerűsítést hajtana végre négy intézményében (Kossuth Művelődési Központ, Uránia Mozi, Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola Népkör utcai intézménye és a Városi Könyvtár épülete). A beruházás – mely tartalmazza a homlokzati felújítást, a hőszigetelést és nyílászárók cseréjét – és az elnyerhető igényelt támogatás összege 250 millió forint, ez esetben is teljes támogatási intenzitással.

30 millió forinttal támogatja az önkormányzat a Városi Sportuszoda TAO-s beruházásához. A tervezett beruházás támogatottsági szintje – melyen belül klubépület és napelemes rendszer épül – 70%-os. Ehhez ítélte oda az összeget a városvezetés.

Zárt ajtók mögött döntöttek a „Cegléd Város Egészségéért” és a „Cegléd Város Pedagógiai” díjak adományozásáról is. A testületi ülésen hozott döntésekről és előterjesztésekről bővebben a www.cegled.hu weboldalon olvashat.)

Szokolai Attila

Címkék: Testületi ülés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció