Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 08. 07:29, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Trump még nem döntött a szükségállapot kihirdetéséről

Trump még nem döntött a szükségállapot kihirdetéséről

Donald Trump amerikai elnök még nem döntött arról, hogy szükségállapotot hirdet-e az amerikai-mexikói déli határon kialakult helyzet miatt - jelentette ki újságíróknak Mike Pence amerikai alelnök hétfőn.

Mike Pence hangsúlyozta: a Fehér Ház jogi irodája egyelőre vizsgálja a szükségállapot kihirdetésének törvényi feltételeit.

"A demokratáknak muszáj elkezdeniük a tárgyalásokat" - sürgette az alelnök a Demokrata Párt kongresszusi vezetőit a részleges kormányzati leállás megszüntetéséről és a határfal építéséről az elnökkel folytatandó egyeztetések folytatására. Mike Pence és Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter szerdán a kongresszusba látogat, hogy a republikánus politikusokkal egyeztessen az amerikai-mexikói határon építendő fal ügyében. A Politico című lap értesülései szerint azt szeretnék elérni, hogy a republikánus törvényhozók egységesen támogassák Donald Trump kérését a határfal építésének ügyében. Az alelnök eddigi egyeztetései a kongresszus vezető demokrata párti politikusaival eredménytelenek voltak, a demokraták változatlanul csakis a kormányzati leállás megszüntetéséről hajlandóak tárgyalni, a határfal építéséről nem.

Közben a Fehér Ház bejelentette, hogy Donald Trump kedden este üzenetet intéz az amerikaiakhoz a mexikói határon kialakult helyzetről, amelyet az elnök "humanitárius és nemzetbiztonsági válságnak" minősített. Néhány órával korábban Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője azt közölte, hogy az elnök csütörtökön a határhoz utazik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.