Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 29. 15:06, péntek | Helyi

Tovább szépül a belváros

Tovább szépül a belváros

Péntek délelőtt adták át hivatalosan a felújított Kossuth teret.

Újabb szakasz készült el a belváros felújításának többlépcsős üteméből. Ezúttal a Kazinczy utca – Pesti út közötti szakaszon fejezték be a munkálatokat. A Kossuth tér megújult és akadálymentesített szakasza új térkő burkolatot, új padokat, kerékpártárolókat és zöld növényeket is kapott.

A megvalósított, és a még folyamatban lévő tervekről Takáts László beszélt, aki kiemelte, hogy ebben a beruházásban az is fontos mérföldkőnek számít, hogy az érintett vállalkozásokat is sikerült bevonni a projektbe.

A napokban a piac előtti szakasz munkálatai is befejeződtek, a felújítás azonban itt nem áll meg, a városfejlesztés munkálatai a Kossuth tér belső részével folytatódnak. Imregi Tibor, a körzet önkormányzati képviselője is örömét és elismerését fejezte ki a felújítás, valamint az azzal kapcsolatos feladatok határidőre történő ütemezése kapcsán.

A Kossuth tér felújításánál fontos szempont volt az akadálymentesítés. A kereszteződések előtti élénk színű figyelmeztetősávok, a járdák, padkák szintkülönbségeinek mérséklése, valamint a Pesti út – Szent Imre herceg út kereszteződésében létesített ún. beszélő lámpák, mind a látássérültek egyesületének folyamatos egyeztetésével valósulhattak meg. Mindezekért az egyesület elnöke, Pap Anita mondott köszönetet.

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció